Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Beseda 8. 6. 2011 - Lucie Dudíková

8. června 2011 6:26 | Karviná | Lucie Poláková

Dnešní host ve studiu Lucie Dudíková, ředitelka modelingové agentury, nás pozve na jednu úžasnou akci, která se bude v červnu konat v Karviné.

Studenti Gymnázia Orlová vystavují výtvarné práce ze dvou projektů

7. června 2011 17:42 | Orlová | Lucie Poláková

Věk není hranice a Cesty do nitra moderního umění. Tak se jmenují dva výtvarné projekty orlovských gymnazistů, na které získala škola peníze z takzvaných Malých grantů. Výsledky výtvarných prací z obou projektů si nyní můžete prohlédnout na výstavě v orlovském domě kultury.

Novorozenecké oddělení karvinsko-orlovské nemocnice získalo certifikát Baby friendly

7. června 2011 17:30 | Orlová | Lucie Poláková

Novorozenecké oddělení karvinsko-orlovské nemocnice s poliklinikou získalo certifikát Baby friendly. Co všechno získání certifikátu obnášelo a co vlastně tento termín znamená, jsme pro vás zjišťovali přímo na oddělení, které pracuje v karvinské části nemocnice.

Orlová zve na 7. ročník Orlovského jarmarku

7. června 2011 16:13 | Orlová | Lucie Poláková

V sobotu 11. června se na Starém Náměstí v Orlové uskuteční již 7. ročník Orlovského jarmarku. Ten opět nabídne zábavu pro celou rodinu, vystoupení kapel i souborů a mnoho dalších atrakcí. Sobotní Orlovský jarmark nabídne program na celý den.

Na prkna Domu PZKO se vrátila pohádka Princové jsou na draka

7. června 2011 16:03 | Stonava | Lucie Poláková

Po osmi letech se na jeviště Domu PZKO vrátilo školní představení pohádky Princové jsou na draka. A většina diváků se shodla, že je v podání stonavských školáků stejně dobré, ne-li lepší, jako jeho televizní předloha.

Výměny řidičských průkazů mají zase jiné termíny

7. června 2011 15:35 | Orlová | Lucie Poláková

Od konce května letošního roku platí zase jiná pravidla pro povinné výměny řidičských průkazů. Původně se řidičáky vydané v letech 2001 až 2003 měly měnit do konce roku 2013. Po náhlém zásahu našich zákonodárců je ale vše jinak.

Co to za muzyka - Jaká je to hudba

7. června 2011 15:21 | Stonava | Lucie Poláková

Felieton filmowy, którego inspiracji szukaliśmy na Zlocie w kompleksie koła PZKO w Bystrzycy.- Filmový fejeton, který byl inspirován rockovým festivalem v areálu PZKO v Bystřici.

Premiera Dropsa - Drops měl premiéru

7. června 2011 15:10 | Stonava | Lucie Poláková

Teatrzyk Dziecięcy Drops z PZKO Olbrachcice wziął tym razem na warsztat bajkę Jana Brzechwy "Opowiedział dzięcioł sowie". Dětské divadélko Drops z PZKO v Albrechticích nastudovalo pohádku Jana Brzechwy "Vyprávěl datel sově."

Mezinárodní turnaj Open Orlová je rok od roku kvalitnější

31. května 2011 19:49 | Orlová | Lucie Poláková

Open Orlová je mezinárodní šachový turnaj, jehož kvalita a obsazenost mezinárodními šachovými přeborníky je rok od roku větší. Letošního 8. ročníku se tak účastnilo 99 hráčů ze 6 zemí a opět šlo o velkou šachovou událost.

Polská a česká umělecká škola v Orlové měly společný koncert

31. května 2011 18:04 | Orlová | Lucie Poláková

Již pět let trvá družba orlovské Základní umělecké školy J. R. Míši a jejich přátel z umělecké školy v polském městě Rydultowy. Spolupráce probíhá nejen při vzájemné výměně zkušeností žáků a pedagogů obou škol, ale také formou společných koncertů. Jedno z takových česko-polských uměleckých setkání proběhlo na orlovské škole v rámci oslav Dnů města.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více