Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Policisté a hasiči uspořádali 1. ročník turnaje v hokejbalu

9. května 2011 14:03 | Karviná | Lucie Poláková

Na zimním stadionu v Karviné se konal 1. ročník Karvinského hokejbalového poháru Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Kromě hasičů se turnaje zúčastnili i policisté ze severní Moravy a středních Čech.

Beseda 9. 5. 2011 - Michal Hájek

9. května 2011 13:19 | Opava | Lucie Poláková

21. května odstartuje v Opavě jedna z největších akcí na Opavsku, a to cyklistický závod horských kol Silesia Merida Bike Marathon, o kterém nám více poví ředitel závodu Michal Hájek.

Slezská nemocnice v Opavě získala 20 monitorů dechu pro novorozence

9. května 2011 12:28 | Opava | Lucie Poláková

Teď tady pro vás máme dobrou zprávu ze Slezské nemocnice. Nadace Křižovatka totiž věnovala novorozeneckému oddělení 20 monitorů dechu, které hlídají zdraví miminek.

Opavský magazín 3. 5. 2011

4. května 2011 7:22 | Opava | Lucie Poláková

1. Opavská nemocnice zůstane zatím samostatná
2. Slezské divadlo uvedlo premiéru operety Ples v hotelu Savoy
3. Aktuálně z Opavy 3. 5. 2011
4. Vítězi velkého finále ČEZ Street Hockey se stali mladí hokejisté z Opavy
5. Beseda s ředitelkou Hrabyňského památníku Janou Horákovu

V Karviné se konala Předmájová veselice

3. května 2011 11:20 | Karviná | Lucie Poláková

Pravou předmájovou veselici zažili občané Karviné uplynulou sobotu. 1. máj patří neodmyslitelně k tradičním českým svátkům. Po dlouhé zimě se mohli všichni společně sejít, pobavit se s přáteli, odpočinout si a potěšit se z prvních jarních paprsků. Sobotní předmájová veselice se konala v zahradě místní restaurace a obohacena byla živou hudbou.

Květnová duchovní promluva - Vladislav Volný

3. května 2011 10:53 | Stonava | Lucie Poláková

Květnovou duchovní promluvu si pro vás připravil Vladislav Volný, pastor SCEAV ve Stonavě, em. biskup.

Skřítek Dubiňáček zkoušel karvinské předškoláky ze znalostí o přírodě

3. května 2011 9:48 | Karviná | Lucie Poláková

V karvinských mateřských školkách prohlubují malé děti svou lásku k přírodě. Už od malička se hravou formou učí, jak přírodu chránit a co všechno jí škodí. Přesvědčíme vás o tom v následující reportáži. V lesoparku Dubina na děti čekaly nelehké úkoly, které tady pro ně přichystal malý skřítek.

Slezské divadlo v Opavě uvedlo premiéru operety Ples v hotelu Savoy

3. května 2011 8:59 | Opava | Lucie Poláková

Slezské divadlo odehrálo v neděli další skvělou premiéru. Na první májový večer si připravil opavský ansámbl hru Ples v hotelu Savoy. Tato revuální opereta se odehrává na francouzské Riviéře a na své si přijde jistě každý milovník divadla. Na hře se totiž podílí všechny soubory.

Beseda 3. 5. 2011 - Jana Horáková

3. května 2011 7:40 | Nový Jičín | Lucie Poláková

O Ostravské operaci a o úloze Nového Jičína v ní hovoříme s vedoucí Hrabyňského památníku Janou Horákovu.

Navštívili jsme sloní mláďata v ostravské ZOO

2. května 2011 15:19 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Malý sloní sameček, který se jako vůbec první živé slůně narodil v Česku, ještě stále nemá vyhráno. Jeho matka, slonice Vishes, je totiž prvorodička a příliš si s mládětem neví rady. Mateřským mlékem ho krmí pouze, když je sama krmena a sameček tak nemá dostatek potravy. Jeho hmotnost je tak stále velmi podobná porodní váze.

Komerční sdělení více

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Více