Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Spolek aktivních Novojičíňáků hraje divadlo a baví se tancem

Skupina Novojičíňáků, kteří, byť už mají svou pracovní kariéru za sebou, se rozhodla iniciativně zapojit do místního dění. Založila spolek s názvem “Být spolu aktivní”. Pořádá taneční odpoledne a hraje divadlo pro děti.

Rodáci vyhlásili jaro Karla Kryla, připomněli kulatá výročí jeho narození a úmrtí

Klub rodáků a přátel města vyhlásil jaro Karla Kryla. Tento čestný občan Nového Jičína se před 80 lety narodil - a před 30 lety zemřel.

“Blešák” v Novém Jičíně zaujal, přesunul se na náměstí

Obliba bleších trhů mezi nakupujícím i prodejci roste. V Novém Jičíně se původně jednodenní akce konaná v uzavřeném prostoru rozšířila na dva dny, a uskutečnila se na Masarykově náměstí.

Nechtějí být jen seniorkami, založily v Novém Jičíně aktivní spolek

Skupina novojičínských žen, které, byť už mají svou pracovní kariéru za sebou, se rozhodla iniciativně zapojit do místního dění. Založila spolek s názvem “Být spolu aktivní”. Pořádá taneční odpoledne a hraje divadlo.

Novojičínští rodáci uctili čestného občana Karla Kryla

Klub rodáků a přátel města vyhlásil v Novém Jičíně jaro Karla Kryla. Uctil tak kulaté výročí narození i úmrtí tohoto novojičínského čestného občana.

Protidrogový vlak se po tříleté pauze vrátil varovat a odradit

Do Nového Jičína se po tříleté pauze vrátil protidrogový vlak. Revolution train tu zastavil na jeden den, otevřen byl pro školní skupiny i veřejnost zdarma.

Začínali v tělocvičně, teď tančí v největším sále ve městě

Žáci odborného učiliště a praktická školy s lehčím a středním mentálním postižením nechodí do klasických tanečních. Přesto jim tanec není cizí. Lekce absolvovali ve školní tělocvičně a slavnostní kolonu si užili ve velkém sále.

Florbalový turnaj přípravek a žákovských týmů v hale ABC

Středisko volného času Fokus pořádalo florbalový turnaj přípravek a žákovských kategorií. Zaplněná hala ABC ukázala, že tento sport je mezi mladými hráči stále velmi oblíbený.

Město rozkvetlo do jarních barev, přibyly nové záhony

Město rozkvetlo tisíci tulipány, narcisy a dalšími jarními květinami. Barevná podívaná je zejména kolem centra, ale vznikly i tři nové záhony. Nepřehlédnutelný je ten v Janáčkových sadech.

První závod Novojičínské běžecké ligy, Jarní ovál, trhal rekordy počasím i účastí

Jarním oválem začal další ročník Novojičínské běžecké ligy. Na jeho start se postavil rekordní počet běžců, zejména v dětských kategoriích.

Revolution train zamířil do Moravskoslezského kraje, zastavuje ve dvou městech

Protidrogový vlak, Revolution train, zamířil do Moravskoslezského kraje. Zastaví tu jen ve dvou městech, Ostravě a Novém Jičíně, kam se vrací po tříleté pauze.

Do tanečních nechodí, ale kolonu si užili v největším sále v Novém Jičíně

Žáci novojičínského odborného učiliště a praktická školy, kteří se potýkají s lehčím a středním mentálním postižením, nechodí do klasických tanečních. Přesto jim tanec není cizí. Lekce absolvovali ve školní tělocvičně a slavnostní kolonu si užili ve velkém sále.

Výtvarnou rozmanitost Fokusu ukazuje výstava na Staré poště

V galerii na Staré poště probíhá výstava Střediska volného času Fokus. Výjimečná je tím, že kromě prací dětí na ni představují svá díla také jejich lektorky z výtvarných kroužků.

Dobrovolníci uklidili okolí potoka Rakovce, některé nálezy se ani do pytle nevešly

Desítky dobrovolníků se společně vydaly uklidit okolí toku Rakovce. Jarní brigáda se konala v rámci kampaně Ukliďme Česko.

Policisté v rámci “zebry” hlídkovali u přechodů pro chodce u Tyršovy školy

Policisté napříč Moravskoslezským krajem vyrazili k přechodům pro chodce v blízkosti škol. V rámci kampaně Zebra se za tebe nerozhlédne hlídkovali i v Novém Jičíně na Tyršově ulici.

Ze zablokovaných peněz má město 98 milionů zpět na účtě

Nový Jičín obdržel 98 milionů korun, které měl dva roky zablokované ve Sberbank. Celková pohledávka města u této banky byla 102,8 milionů korun. Radnice bude usilovat i o vyplacení zbývající část

Nový Jičín má většinu peněz ze Sberbank zpět, čeká ještě na 5 milionů

Nový Jičín obdržel 98 milionů korun, které měl dva roky zablokované ve Sberbank. Celková pohledávka města u této banky byla 102,8 milionů korun. Radnice bude usilovat i o vyplacení zbývající částky.

Návštěvnické centrum Nového Jičína nabízí náhled do bohaté historie "Města klobouků"

8. dubna 2024 10:36 | Nový Jičín | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Ne nadarmo se Novému Jičínu přezdívá Město klobouků. V historickém domě na Masarykově náměstí, kde v roce 1790 zemřel slavný rakouský vojevůdce Gideon von Laudon, vzniklo Návštěvnické centrum, které mimo jiné skrývá interaktivní expozici přibližující bohatou tradici kloboučnictví ve městě.

Zámek Kunín ukázal svou krásu veřejnosti právě na Velký pátek před Velikonoci

7. dubna 2024 18:52 | Nový Jičín | Karel Soukop | Kulturní okénko

Barokní zámek Kunín byl postaven rodinou Harrachů v polovině 18. století a po dalších změnách vlastníků a poválečné konfiskaci byl následně vypleněn vojáky Sovětské armády. Teprve převod zámku do majetku obce Kunín a spolupráce s Muzeem Novojičínska umožnily realizovat projekty na jeho záchranu.

Truhlářští učni nestloukají jen ptačí budky

Střední škola technická a zemědělská v Novém Jičíně se věnuje také učňovskému vzdělávání. Velmi výrazný je obor truhlář, jehož učeň je i mistrem republiky. Se svými spolužáky teď ukázal, že své řemeslo už dokážou využít i prakticky.

Tuto jubilejní sezonu projdete zámkem Kunín po červeném koberci

Zámek Kunín na Novojičínsku letos čeká výjimečná sezona. Je tomu dvacet let, co byl tento barokní skvost Moravskoslezského kraje zrekonstruován a otevřen veřejnosti. Všichni jeho návštěvníci se projdou po červeném koberci.

Mezinárodní turnaj vyhráli v Novém Jičíně basketbalisté dvou měst

Novojičínský basketbalový klub spolupořádal mezinárodní velikonoční turnaj. Domácí hráči kategorie do 19 let v něm měli možnost změřit síly s tým z Německa, Polska, Srbska a Olomouce.

Ke školám vyrazili policisté se “zebrou", hlídkovali i v Novém Jičíně

Policisté napříč Moravskoslezským krajem vyrazili k přechodům pro chodce v blízkosti škol. V rámci kampaně Zebra se za tebe nerozhlédne hlídkovali i v Novém Jičíně na Tyršově ulici.

Starosta ocenil školáky, kteří nebyli lhostejní a vyplašili zloděje

Starosta Nového Jičína ocenil dva školáky Základní školy Komenského 66. Kluci byli svědkem krádeže v obchodním centru, nezůstali lhostejní a zloděje sledovali.

Bikesharing začne v Novém Jičíně fungovat od 8. dubna

Nový Jičín zavede sdílená kola. Služba začne fungovat 8. dubna. Na třiceti stanicích napříč městem a jeho místních částí bude k dispozici 75 jízdních kol.