Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Maturity v Orlové běží na plné obrátky

17. května 2011 16:14 | Orlová | Lucie Poláková

Maturita, neboli zkouška dospělosti. Jeden z nejdůležitějších okamžiků ve svém životě nyní prožívají také desítky studentů několika orlovských středních škol.

Městský Den bezpečnosti nadchl děti i dospělé

17. května 2011 15:53 | Orlová | Lucie Poláková

Den bezpečnosti byl velkou sobotní akcí, kterou pro obyvatele Orlové a okolí uspořádala zdejší radnice ve spolupráci s dalšími subjekty. Návštěvníci povedené akce tak celé sobotní odpoledne sledovali akční ukázky práce policie, strážníků, vojáků, hasičů i záchranářů.

"Dziecka ze Stonawy" na Maju nad Olzą - Soubor "Dziecka ze Stonawy" na darkovském festivalu

17. května 2011 13:14 | Stonava | Lucie Poláková

W drugą niedzielę maja stonawski zespół wystąpił na Maju nad Olzą wraz z zespołami PSA w Karwinie oraz karwińskim zespołem PSP Gizdy. - Stonavský soubor spolu se soubory ZUŠ z Karviné a souborem polské školy Gizdy přijal pozvání na darkovský festival Máj nad Olzou.

Dom PZKO w Suchej Górnej po remoncie - Opravili Dům PZKO v Horní Suché

17. května 2011 12:51 | Stonava | Lucie Poláková

Remont kapitalny górnosuskiego Domu PZKO sfinansował po części samorząd gminy oraz Stowarzyszenie Wspólnota Polska. Náklady generální opravy Domu PZKO v Horní Suché uhradila obecní samospráva s příspěním Senátu Polské republiky.

Beseda 17. 5. 2011 - Věra Palková

17. května 2011 12:51 | Havířov | Lucie Poláková

S náměstkyní hejtmana MS kraje Věrou Palkovou (ČSSD) hovoříme o přijímacích zkouškách na střední školy, ale také o problematice středních škol jako takových.

Stonava zorganizovala hromadné očkování psů proti vzteklině

17. května 2011 10:21 | Stonava | Lucie Poláková

Vzteklina je nakažlivé onemocnění zvířat ale i člověka , kterépostihuje především centrální nervový systém a končívá smrtí. Proto je enesmírně důležitá prevence, zejména očkování psů účinnou vakcínou. Ve Stonavě je hromadně organizuje obec.

Opavský magazín 10. 5. 2011

11. května 2011 8:16 | Opava | Lucie Poláková

1. Zastupitelé Opavy schválili rozpočet pro tento rok
2. Slezská nemocnice v Opavě získala 20 monitorů dechu pro novorozence
3. Aktuálně z Opavy
4. Tělesně postižené děti představily své výtvory na výstavě Já a můj svět
5. S Michalem Hájkem o Silesia Merida Bike Marathonu

Stonavští dobrovolní hasiči darovali krev

9. května 2011 15:54 | Stonava | Lucie Poláková

Přátelství svým způsobem prokázali také vaši dobrovolní hasiči, kteří spolu s kolegy z celého Karvinska nezištně darovali krev. A přestože stonavský hasičský sbor patří k nejmenším, v odběrovém sále měl největší zastoupení.

Na mladé zdravotníky z Karvinska čekaly v okresním kole těžké úkoly

9. května 2011 14:51 | Karviná | Lucie Poláková

V zahradách u MŠ na Čajkovského ulici se konalo okresní kolo hlídek mladých zdravotníků. Čekaly na ně nelehké úkoly, které měly prověřit jejich schopnosti. Ti nejlepší zdravotníci pak postoupili do krajského kola. A komu se to podařilo, se dozvíte právě teď.

Stonavské děti přály maminkám k svátku

9. května 2011 14:32 | Stonava | Lucie Poláková

Osmého května měly svátek všechny maminky. A co by to bylo za svátek, kdyby k němu nepřály děti. Ty vaše to udělaly veřejně a vy se teď pojďte podívat jak.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více