Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sezóna Beskydských farmářských trhů ve Frýdku-Místku začne letos dřív

Frýdek-Místek opět připravilo další sezónu oblíbených Beskydských farmářských trhů. Letos začínají ještě dříve než loni a probíhat budou vždy jednou za 14 dní. Sezónu pak tradičně završí na konci listopadu oblíbená zabijačka.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

Dívka poděkovala členům IZS za záchranu. Vytáhli ji z řeky Ostravice ve Frýdku-Místku

Chtěla chytit padající mobilní telefon, jenže uklouzla a skončila pod splavem v řece Ostravici. Mladá dívka pak se štěstím ve vodě dlouhé minuty čekala na záchranu. Tu nakonec díky perfektní spolupráci bleskově zvládli strážníci, policisté a hasiči.

Frýdek-Místek udržuje tradici Podbeskydského ještěra

17. dubna 2024 21:46 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Podbeskydský ještěr je už zavedená značka soutěže mladých cukrářů. Pořádá ji SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb ve Frýdku-Místku a rovněž na letošním ročníku jsme mohli obdivovat umění cukrářských talentů.

Dívka se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Zachránili ji policisté a hasiči

Strážníci, policisté a hasiči zachraňovali 21letou dívku, která se topila v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Díky perfektní spolupráci a také velkému štěstí se dívka neutopila pod jezem. Dlouhé minuty totiž čekala na záchranu, než si jí někdo ve vodě všimne.

Dívka se topila v řece Ostravici, spadl jí tam telefon. Zachránili ji policisté a hasiči

17. dubna 2024 8:34 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

21leté dívce padl mezi kameny v řece Ostravici ve Frýdku-Místku telefon. Chtěla ho vytáhnout, spadla do vody a strhl ji proud. Náhodný svědek zburcoval záchranné složky. Jako první byl na místě strážník městské policie, který držel dívku na laně. Do vody se pak pro dívku vrhl státní policista.

Klauni z Balónkova baví děti na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Pravidelně navštěvují dětská oddělení v nemocnicích a baví tamní děti. Návštěvy klaunů patří mezi nedílnou součást péče o malé pacienty i v Nemocnici ve Frýdku-Místku. Samotní klauni svou práci berou jako poslání.

V průběhu jara vysadí ve Frýdku-Místku na 100 stromů a 400 keřů

Frýdek-Místek bude bohatší o další stovky kusů dřevin. Právě v těchto dnech totiž probíhá pravidelná jarní výsadba stromů a keřů. Letos do ní město investuje 880 tisíc korun.

Aktivní senioři uspořádali ve Frýdku-Místku turnaj v badmintonu

Sportem předcházejí krizi středního věku. Takové je pořekadlo seniorů ve spolku Aktivní senioři Frýdek-Místek. Aktuálně mají za sebou třetí ročník turnaje v badmintonu, který měl tradičně velký úspěch. Desítky seniorů mezi sebou s velkým nasazením soupeřili o medaile a nejlepší umístění.

Někteří řidiči nerespektují zákaz zastavení při blokovém čištění ve Frýdku-Místku

Ulice Frýdku-Místku opět brázdí úklidové čety a čisticí technika. Naplno už probíhá jarní úklid, který je spojený s blokovým čištěním. To tradičně komplikují neukáznění řidiči, kteří nepřeparkují svá auta. Dopravní značení přitom na blokové čištění upozorňuje týden dopředu.

Zájemci o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí aktualizovat své žádosti

Žadatelé o byt v Penzionu pro seniory Frýdek-Místek musejí znovu aktualizovat své žádosti. O bydlení je totiž velký zájem a v pořadníku jsou desítky lidí. Penzion prošel před časem náročnou rekonstrukcí bytových jader a celkově má 167 bytových jednotek.

Soutěž Podbeskydský ještěr ve Frýdku-Místku opět hledala nejlepší cukráře

Slavnostní dort do čtyř kilogramů na libovolné téma. To bylo úkolem tradiční soutěže Podbeskydský ještěr, kde mezi sebou pravidelně měří síly studenti oboru cukrář. Jejím cílem je motivovat studenty, aby u oboru zůstali i po škole a dál se mu věnovali naplno.

Frýdek-Místek dává dopředu vědět, kde budou strážníci měřit rychlost

Strážníci opět začali měřit rychlost na různých místech Frýdku-Místku. Magistrát o tom dává dopředu vědět. Důvodem měření totiž není být represivní, ale preventivní. A přimět řidiče, aby na rizikových místech dodržovali maximální povolenou rychlost. A například u škol a v obytných zónách, byli více opatrní.

Frýdek-Místek chystá rekonstrukci vnitrobloků na sídlišti Riviéra

Frýdek-Místek chystá rekonstrukci vnitrobloků na sídlišti Riviéra. Proměnou projdou hlavně stará a zničená asfaltová hřiště. Opraví se chodníky i mobiliář. Na jednom místě má také vzniknout nové parkoviště. Rekonstrukce se zatím naplánovaly na první čtyři vnitrobloky. Práce by měly začít příští rok.

Porodnice Nemocnice ve Frýdku-Místku má nový porodní gauč

Pohodlný porod v jakékoliv poloze. Novinka, kterou v porodnici frýdecko-místecké nemocnice umožňuje speciální porodní gauč. Jeho největší výhodou je maximální variabilita, ženám umožňuje maximální uvolnění a zvyšuje šance na porod bez komplikací.

Městská policie Frýdek-Místek bude opět značit nejen kola syntetickou DNA

Městská policie Frýdek-Místek opět připravila pro zájemce značení kol syntetickou DNA. Lidé mohou přijít každé pondělí. V dubnu ještě do křížového podchodu a od května už bude značení probíhat na nové budově. Služba je zdarma a pouze pro občany města.

Rozvoj Frýdku-Místku i parkovací místa za podpory zeleně. Nový náměstek promluvil o plánech ve funkci

Pokračování v rozjetých a důležitých projektech ve Frýdku-Místku. To je hlavní cíl nového náměstka Lukáše Slívy. Dále by chtěl řešit také problematiku parkovacích míst, která by podle něj neměla vznikat na úkor zeleně. Ale naopak za její podpory. Více už náměstek představil v následující reportáži.

Sbírka Daruj F-M vybírá na herní prvky pro děti z Azylového domu Sára

Frýdek-Místek spustil další sbírku v rámci programu Daruj F≈M. Obyvatelé v ní mohou podpořit děti z Azylového domu Sára. Město vybrané peníze zdvojnásobí, maximálně však do výše třiceti tisíc korun.

ADRA Frýdek-Místek hledá dobrovolníky a připomíná Světový den porozumění autismu

Dobrovolnická organizace ADRA Frýdek-Místek se připojila ke Světovému dni porozumění autismu. Už několik let pomáhá rodinám s autistickými dětmi a zároveň hledá dobrovolníky, kteří by se chtěli zapojit do práce s těmito klienty.

Sociální projekty ve Frýdku-Místku budou pokračovat i pod novým náměstkem

Výstavba Alzheimer centra, Domovinky i nového krizového bydlení Bethel. Ale také rozvoj služeb pro seniory a matky s dětmi. To jsou projekty, ve kterých chce ve Frýdku-Místku pokračovat nově zvolený náměstek pro sociální oblast.

Otužilci ve Frýdku-Místku ukončili sezonu duatlonem

V lokalitě u jezu U Žida ve Frýdku-Místku se o bílé velikonoční sobotě konal Otužilecký duatlon. Účastníci se nejdříve proběhli blízkým lesíkem a pak přeplavali napříč tam a zpět řeku Ostravici po splavem. Jako na každém správném duatlonu nechybělo povinné převlékání.

Recidivista poslal majiteli vyloupeného podniku omluvnou SMS

28. března 2024 17:29 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Vloupal se do hasičské zbrojnice, do areálu firmy i do herní provozovny. Tam kradl hlavně peníze, elektroniku a další cenné věci. Na kradený telefon mu přišla zpráva od majitele podniku, kterému zloděj odepsal ze svého telefonu, že se mu za vloupání omlouvá. Policisté tak snadno zjistili, že jde o známého 36letého recidivistu.

Sběrný dvůr pod estakádou ve Frýdku-Místku se nově výrazně zvětšil

28. března 2024 16:16 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček | Frýdlantský miniexpres

Obyvatelé Frýdku-Místku mohou ještě pohodlněji vozit odpad do sběrného dvoru pod estakádou. Nově byl totiž za necelé tři miliony korun výrazně rozšířen. Dá se do něj vjet autem a odpad pohodlně vyložit.

Lidé ve Frýdku-Místku si hlasováním vybrali podobu fasády panelového domu

Lidé ve Frýdku-Místku mohli hlasovat o podobě fasády velkého panelového domu v majetku soukromého vlastníka. Ten se v průběhu rekonstrukce obrátil na magistrát, aby dohodl možné varianty řešení.

Nová primářka chce rozvíjet dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku

Dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku má novou primářku. Práci vzala jako profesní výzvu. Oddělení chce dále rozvíjet, aby zajistilo potřebnou péči pro děti z celého regionu.