Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Orlové se uskutečnila poprvé Noc kostelů

31. května 2011 17:31 | Orlová | Lucie Poláková

Noc kostelů je celorepubliková akce, kdy se otevírají kostely i jejich místa, kam běžný návštěvník jen tak nevstoupí. Letos se k akci poprvé připojily také kostely v Orlové a my jsme s kamerou navštívili dva z nich.

Strážníci MP Karviná se věnovali dětem z nízkoprahových zařízení

31. května 2011 16:50 | Karviná | Lucie Poláková

Strážníci MP připravili v rámci prevence kriminality pro děti z karvinských nízkoprahových zařízení druhý ročník turnaje ve vybíjené. Sportovní odpoledne se odehrálo na hřišti, které městu pomohla vybudovat nadace OKD.

Absolwenci koncertowali - Absolventský koncert

31. května 2011 15:30 | Stonava | Lucie Poláková

W Domu PZKO w Stonawie siedmiu absolwentów PSzA w Karwinie zaprezentowało swoje umiejętności muzyczne. - Sedm absolventů ZUŠ v Karviné v doprovodu svých kamarádů a učitelů předvedlo svůj hudební talent.

XXIX Igrzyska Lekkoatletyczne - XXIX. Lehkoatletické hry

31. května 2011 15:09 | Stonava | Lucie Poláková

Na trzynieckim stadionie sportowych stanęło na starcie zawodów organizowanych tym razem przez PSP w Suchej Górnej 372 uczniów polskich szkół Zaolzia. - Na třineckém stadionu bojovalo o medaile 372 mladých sportovců z polských škol českého Těšínska.

Školní vysílání 31. 5. 2011: Škola nanečisto IV.

31. května 2011 14:28 | Karviná | Lucie Poláková

Další část "Školy nanečisto" zavedla budoucí prvňáčky ZŠ Cihelní v Karviné do světa pohádek. Předškoláci již počtvrté strávili příjemné odpoledne, kdy si tentokrát vyprávěli oblíbené příběhy, kreslili pohádkové bytosti, pracovali se slovy a obrázky a rozvíjeli tak slovní zásobu a schopnosti důležité pro zvládnutí čtení, psaní a počítání.Reportáž připravili: Aneta Timčáková, Kateřina Klímová, Barbora Baronová, Jakub Gamrot, Imrich Joni a Mgr. Bogdan Galuszka

Beseda 31. 5. 2011 - Robert Knebel

31. května 2011 7:42 | Opava | Lucie Poláková

Koncem července se do Opavy sjedou nejlepší juniorští vodáci z celého světa, aby se utkali o tituly ve sjezdu na divoké vodě. Proto je hostem ve studiu jeden z pořadatelů mistrovství světa Robert Knebel.

Opava se chce stát Zdravým městem

30. května 2011 15:34 | Opava | Lucie Poláková

Opava se chce stát Zdravým městem. V České republice už existuje síť Zdravých měst, které se snaží do rozhodování o všech důležitých věcech zapojit i své občany. Všechno, co se pak takovouto spoluprací vytvoří, pomáhá v obyvatelích vyvolat patriotismus a z města pak lepší místo k životu.

Stonavské děti se již mohou pyšnit mokrým vysvědčením

30. května 2011 14:48 | Stonava | Lucie Poláková

Do konce školního roku a závěrečných vysvědčení zbývá ještě měsíc, některé stonavské děti už ale svá vysvědčení doma mají. Nejsou obyčejná, ale mokrá a všechna potvrzují, že si malí školáci ve vodě vedou velmi dobře.

Opavské koupaliště již čeká na své návštěvníky

30. května 2011 13:29 | Opava | Lucie Poláková

Slunečné a teplé počasí přímo vybízí k návštěvě koupaliště. Ty se v celém kraji postupně napouštějí a otevírají. To opavské už je od pátku 27. května otevřeno a i když zrovna v tento den nebylo počasí nejvhodnější, první návštěvník už si v bazénu zaplaval.

Před stonavským žákem základní školy smekají i učitelé matematiky

30. května 2011 12:16 | Stonava | Lucie Poláková

Představujeme vám génia, který žije přímo mezi vámi. Chodí sice teprve do 6. třídy základní školy, ale pokud jde o matematiku, smekají před ním i jeho učitelé.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více