Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Andrea Holeszová

Vedení obvodu Ostrava-Jih řeší nevyhovující stav bytových domů v Bělském Lese

Vedení obvodu řeší situaci se špatným technických stavem bytových domů v Bělském lese. Aby dotčeným nájemníkům přestavilo výsledky odborné studie stavu budovy a možnosti náhradního bydlení, setkali se s nimi v K-triu.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

Vedení Ostravy-Jihu diskutuje s občany na veřejných setkáních

Ve Výškovické pobočce knihovny města Ostravy se konalo první veřejné setkání vedení obvodu s jeho obyvateli. Občané Jihu mohli přímo se starostou otevřeně probrat témata, které je trápí. Například situaci okolo bývalého obchodního centra Odra.

Ne nadarmo se zámku Nová Horka u Studénky přezdívá "malá Vídeň"

22. dubna 2024 17:45 | Studénka | Andrea Holeszová | Kam vyrazit

Od příchodu říšského hraběcího rodu Vetter von der Lilie do lůna úrodné krajiny podél Odry se z původně malé tvrze stává významné aristokratické sídlo, centrum hudební i výtvarné kultury.

Dny památek zaměřené na historii městského obvodu Ostrava-Jih se konaly už po deváté

22. dubna 2024 10:37 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Již 9. ročník festivalu Dny památek na Jihu se konal od čtvrtka do neděle. Zahrnoval foto-přednášky, prohlídky bytového muzea či komentované vycházky. Festivalem provázel kronikář obvodu Petr Lexa Přendík.

Ve výtvarné dílně ostravské knihovny vznikají loga Hrabůvky ke 100 letům Velké Ostravy

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Tento týden patřil Hrabůvce.

Už téměř 55 let přináší zábřežské Kino Luna divákům novinky i staré filmové klasiky

Kino Luna v Ostravě-Zábřehu příští rok oslaví 55. výročí. Za tu dobu prošlo řadou rekonstrukcí. O jaké opravy šlo a novinky, které návštěvníky kina čekají, odhalí následující reportáž.

S opravou výtluků na cestách pomáhá na Jihu nový stroj. Díry jsou zacelené během minuty

16. dubna 2024 10:35 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

I v Ostravě Jihu se opravují výtluky na cestách po zimě. Vedení obvodu letos koupilo pro technické služby i nový stroj, díky kterému jsou opravy mnohonásobně rychlejší.

Nový stroj pomáhá opravovat výtluky na cestách v Ostravě-Jihu

I v Ostravě Jihu se opravují výtluky na cestách po zimě. Vedení obvodu letos koupilo pro technické služby i nový stroj, díky kterému jsou opravy mnohonásobně rychlejší.

Kino Luna v Ostravě-Jihu funguje už přes padesát let. Přináší novinky i staré klasiky

15. dubna 2024 14:49 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Zábřežské kino Luna příští rok oslaví 55. výročí. Za tu dobu prošlo řadou rekonstrukcí. O jaké opravy šlo a novinky, které návštěvníky kina čekají, odhalí následující reportáž.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více