Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici

Celý MS kraj |

Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

Celková kapacita domova bude 84 lůžek. Z nich bude 32 v domově pro seniory a 52 v domově se zvláštním režimem.

Jiří Navrátil (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro sociální oblast: "Poptávka po místech v domovech, které pečují o seniory či potřebné, narůstá nejen v našem kraji. Kontinuálně se snažíme zlepšovat kvalitu poskytovaných služeb, ale také zvyšovat kapacity sociálních zařízení. V tomto ohledu je zřízení nového domova v Kopřivnici skutečně zásadním krokem. Je to vůbec první domov, který Moravskoslezský kraj vybuduje. Věřím, že zde nabídneme zázemí a péči na vysoce profesionální, ale také vstřícné a lidské úrovni."
Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana MSK pro finance, investice a majetek:  "Na začátku minulého roku vznikla nová krajská příspěvková organizace Domov pod Bílou horou. Její vedení bylo v kontaktu se stavebním dozorem i zhotovitelem stavby, ale zejména se věnovalo všem potřebným přípravám, aby letos v červenci mohl domov začít sloužit lidem. Bylo potřeba najít pracovníky domova a nastavit jeho provoz. Zatím přípravy i stavba pokračují podle harmonogramu a bez zásadních potíží, takže věřím, že budou dodrženy všechny termíny, které jsme si stanovili. Domov slavnostně otevřeme 18. června, jeho provoz se spustí v červenci."

Informace ke způsobu podávání žádostí jsou zveřejněny na webových stránkách Domova pod Bílou horou, už teď tam jsou k dispozici formuláře pro přihlášení i pro potřebné vyjádření lékaře. Nechybí informace, pro koho jsou služby domova určeny.

Jana Prášková, ředitelka Domova pod Bílou Horou: "Domov pro seniory je určen pro osoby od 65 let, které se neobejdou bez pomoci a doma by již nebyly v bezpečí. Služby domova se zvláštním režimem jsou pro lidi od 55 let s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence, kterým už taktéž nestačí péče blízkých ani terénních nebo ambulantních sociálních služeb."

Žádosti o služby budou od 15. 4. 2024 přijímány elektronicky, poštou i osobně.

Jiří Navrátil (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro sociální oblast: "Samozřejmě se dá očekávat, že se kapacita domova velmi rychle naplní. O umístění v domovech je i v našem kraji velký zájem. Zde si dovolím upozornit, že neexistují žádné pořadníky, jako tomu bývalo kdysi. Při obsazování volných míst se vždy postupuje podle naléhavosti umístění v zařízení, přihlíží se k sociální situaci a zdravotnímu stavu žadatele. Proto se bude provádět sociální šetření, při kterém se bude ověřovat potřebnost pobytové sociální služby, soběstačnost zájemce i jeho individuální potřeby. Chceme zkrátka nabídnout péči těm, kteří ji potřebují nejvíce."

Lidé budou mít možnost si domov prohlédnout, a to v den jeho slavnostního otevření, tedy 18. 6. 2024 v odpoledních hodinách.

Přijímání žádostí bylo zahájeno 15. 4. 2024, a to buď elektronicky (datovou schránkou nebo e-mailem na adresu dpbh@po-msk.cz), nebo poštou na adresu Domov pod Bílou Horou, Husova 1302/11, 742 21 Kopřivnice, nebo v tomto dočasném sídle organizace osobně. Osobní odevzdání přihlášky je možné na podatelně nebo v kanceláři sociálních pracovnic v pondělky a středy od 8 do 11 hodin a od 13 do 17 hodin a také v úterky od 8 hodin do 11:30.

Nahlásit chybu


K tématu

V Kopřivnici vzniká domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

30. června 2023 17:40 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nový domov pro seniory v Kopřivnici ponese název Domov pod Bílou horou. Pětipatrová stavba s kapacitou 84 lůžek by měla být dokončena v lednu 2024, zájemci o ubytování budou moci podávat žádosti pravděpodobně od dubna.

Pobočka Domova pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí

27. listopadu 2023 16:52 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku prochází kompletní rekonstrukcí. Budova už má přistavěno další patro a také probíhají práce na rozvodech. Hotovo má být do léta příštího roku. V domově vznikne 27 lůžek s vysokým komfortem pro klienty.

Domov pro seniory Frýdek-Místek oslavil 25 let svého fungování

26. června 2023 10:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Budova domova pro seniory Frýdek-Místek slouží klientům už 25 let. Při té příležitosti uspořádal domov pro klienty a zaměstnance velkou oslavu. Nechyběla hudba, tanec a dobré jídlo i pití. Pro zájemce byla k dispozici i prezentace poskytovaných služeb.


Zlatorudná chalupa v Suché Rudné se dočkala záchrany díky nadšení nových majitelů, dobrovolníků a přátel

Dnes 19:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

V mošnovské zóně vyrůstá továrna na vinuté vodiče. Práci v ní najde 60 - 90 pracovníků

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRČE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Ostravská jatka jsou mezi nejlepšími stavbami Evropy. Vedení města úspěch potěšil

Ostrava má oficiálně jednu z nejzajímavějších staveb v celé Evropě. V prestižní ceně Evropské unie za současnou architekturu se zrekonstruovaná městská jatka umístila mezi pěticí finalistů. Autorem nové podoby stavby je polský architekt Robert Konieczny.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Majáles v Havířově úplně nevyšel, i přes bohatý program studenti brzy odešli

V Havířově se konal na náměstí Republiky Majáles. Přesto, že si studenti naplánovali zábavu až do večera, už v odpoledních hodinách bylo náměstí téměř prázdné. Radnice na akci studentům poskytla 150 tisíc korun.

Muzeum Beskyd uspořádalo prohlídku s názvem Zmizelý duch starých frýdeckých hospod po desítkách bývalých podniků

Teď vás zveme na krátkou procházku po Frýdku Místku. Jedná se o další ze série komentovaných prohlídek Frýdku i Místku. Společně s historikem Muzea Beskyd a průvodcem si účastníci mohli připomenout zašlou slávu Fýdeckých hospod, restaurací i domů které už dnes mají jiné využití, nebo ani neexistují.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala v Havířově ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

Dnes 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Divadelní Kopřiva otevřela jednu ze scén i v muzeu Tatra

Dnes 11:50 | Celý MS kraj | Petra Dorazilová

Už po osmatřicáté ovládla Kopřivnici přehlídka netradičních divadel s názvem Kopřiva. Velký divadelní svátek nabídl osm představení, jedno z nich se odehrálo i nevšedních prostorách Muzea nákladních automobilů Tatra.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Včera 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

27. dubna 2024 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.

Senioři se mohou hlásit o místo v novém Domově pod Bílou horou v Kopřivnici
Vydáno 15. dubna 2024 15:25, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Domov pod Bílou horou v Kopřivnici ode dneška přijímá žádosti o službu v domově pro seniory a v domově se zvláštním režimem. Celkem nabízí 84 míst. Nový domov buduje Moravskoslezský kraj od konce roku 2021, aktuálně se stavba dokončuje a připravuje se spuštění provozu domova jako nové krajské příspěvkové organizace. Slavnostní otevření je naplánováno na 18. červen.

zdroj foto: Moravskoslezský kraj

Celková kapacita domova bude 84 lůžek. Z nich bude 32 v domově pro seniory a 52 v domově se zvláštním režimem.

Jiří Navrátil (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro sociální oblast: "Poptávka po místech v domovech, které pečují o seniory či potřebné, narůstá nejen v našem kraji. Kontinuálně se snažíme zlepšovat kvalitu poskytovaných služeb, ale také zvyšovat kapacity sociálních zařízení. V tomto ohledu je zřízení nového domova v Kopřivnici skutečně zásadním krokem. Je to vůbec první domov, který Moravskoslezský kraj vybuduje. Věřím, že zde nabídneme zázemí a péči na vysoce profesionální, ale také vstřícné a lidské úrovni."
Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana MSK pro finance, investice a majetek:  "Na začátku minulého roku vznikla nová krajská příspěvková organizace Domov pod Bílou horou. Její vedení bylo v kontaktu se stavebním dozorem i zhotovitelem stavby, ale zejména se věnovalo všem potřebným přípravám, aby letos v červenci mohl domov začít sloužit lidem. Bylo potřeba najít pracovníky domova a nastavit jeho provoz. Zatím přípravy i stavba pokračují podle harmonogramu a bez zásadních potíží, takže věřím, že budou dodrženy všechny termíny, které jsme si stanovili. Domov slavnostně otevřeme 18. června, jeho provoz se spustí v červenci."

Informace ke způsobu podávání žádostí jsou zveřejněny na webových stránkách Domova pod Bílou horou, už teď tam jsou k dispozici formuláře pro přihlášení i pro potřebné vyjádření lékaře. Nechybí informace, pro koho jsou služby domova určeny.

Jana Prášková, ředitelka Domova pod Bílou Horou: "Domov pro seniory je určen pro osoby od 65 let, které se neobejdou bez pomoci a doma by již nebyly v bezpečí. Služby domova se zvláštním režimem jsou pro lidi od 55 let s Alzheimerovou chorobou či jiným typem demence, kterým už taktéž nestačí péče blízkých ani terénních nebo ambulantních sociálních služeb."

Žádosti o služby budou od 15. 4. 2024 přijímány elektronicky, poštou i osobně.

Jiří Navrátil (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek hejtmana MSK pro sociální oblast: "Samozřejmě se dá očekávat, že se kapacita domova velmi rychle naplní. O umístění v domovech je i v našem kraji velký zájem. Zde si dovolím upozornit, že neexistují žádné pořadníky, jako tomu bývalo kdysi. Při obsazování volných míst se vždy postupuje podle naléhavosti umístění v zařízení, přihlíží se k sociální situaci a zdravotnímu stavu žadatele. Proto se bude provádět sociální šetření, při kterém se bude ověřovat potřebnost pobytové sociální služby, soběstačnost zájemce i jeho individuální potřeby. Chceme zkrátka nabídnout péči těm, kteří ji potřebují nejvíce."

Lidé budou mít možnost si domov prohlédnout, a to v den jeho slavnostního otevření, tedy 18. 6. 2024 v odpoledních hodinách.

Přijímání žádostí bylo zahájeno 15. 4. 2024, a to buď elektronicky (datovou schránkou nebo e-mailem na adresu dpbh@po-msk.cz), nebo poštou na adresu Domov pod Bílou Horou, Husova 1302/11, 742 21 Kopřivnice, nebo v tomto dočasném sídle organizace osobně. Osobní odevzdání přihlášky je možné na podatelně nebo v kanceláři sociálních pracovnic v pondělky a středy od 8 do 11 hodin a od 13 do 17 hodin a také v úterky od 8 hodin do 11:30.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042579/seniori-se-mohou-hlasit-o-misto-v-novem-domove-pod-bilou-horou-v-koprivnici