Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Pobočka Domova pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí

Frýdek-Místek |

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku prochází kompletní rekonstrukcí. Budova už má přistavěno další patro a také probíhají práce na rozvodech. Hotovo má být do léta příštího roku. V domově vznikne 27 lůžek s vysokým komfortem pro klienty.

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku už pomalu mění svou podobu. Stavební firma intenzivně pracuje na přestavbě budovy z roku 1936 na moderní zařízení.

Zbyněk Šmeidler, NOSTA, stavby a rekonstrukce: "My jsme ve fázi dokončování hrubé stavby. Teď je před námi hlavní úkol. To je zakrýt stavbu tak, abychom měli uzavřeno, aby nám sem nepršelo a neunikalo teplo. Plus osazujeme okna a vevnitř už probíhají hrubé rozvody všech řemesel. To znamená elektro, zdravotechnika, vzduchotechnika a chystáme se i na sádrokartony."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Stavba pokračuje podle harmonogramu. Teď se snažíme o to, abychom stihli dokončit urychleně střechu. Potřebujeme ještě pár dnů, aby vydrželo počasí. Konkrétně probíhá dřevěný záklop, plus pojistná hydroizolace. Tak, aby mohla být položena plechová krytina. Bylo dokončeno druhé a třetí nadzemní podlaží, včetně věnců a v podstatě stavbu dostaneme do sucha a můžeme provádět vnitřní úpravy."
Leona Sárkőziová (ANO), náměstkyně primátora Frýdku-Místku: "Já jsem ráda, že vše pokračuje podle plánu. Že se plní harmonogram prací tak, jak se má. A že snad bude stavba dokončena tak, jak jsme domluveni. V tom příštím roce, červen, červenec 2024."
Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Jsme rádi a těšíme se do nových prostor. Narovinu už plánujeme registraci nové služby Domov se zvláštním režimem, který by tady měl být po otevření funkční. Takže řešíme s krajem podrobnosti. Zároveň řešíme už vybavení pokojů a připravujeme se na případné stěhování, které by mělo být podle harmonogramu v červnu a červenci, abychom zvládali otevření dle plánu."

Původní budova už neodpovídala dnešním standardům a také bylo nutné řešit novodobé požadavky na požární bezpečnost i komfort klientů.

Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Oproti původu se změní kompletní dispozice. Nám tady na každém patře přibydou společenské místnosti, které tady nebyly. Díky tomu jakoby nějaký mínus prostoru, který nenafoukneme, ale je potřebný pro uživatele i pro rodiny. Zároveň přibyde jedno nové patro navíc, kde se teď nacházíme. A vzniknou jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje. Celkově ten standard půjde opravdu nahoru, protože zaniknou tří až čtyřlůžkové pokoje, které tady původně byly."

Kapacita domova se sníží z původních 40 na 27 lůžek.

Leona Sárkőziová (ANO), náměstkyně primátora Frýdku-Místku: "Ano, samozřejmě víme, že se nám sníží počet lůžek v tomto domově, ale já zase vidím výhodu toho, že se zkvalitní péče o tyto seniory. Protože budou mít maximálně jedno nebo dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením. A jedeme podle standardu kvality Ministerstva práce a sociálních věcí ČR."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Investičně jsme v podstatě na 63 milionech. S tím, že se nám podařilo vysoutěžit cenu o 18 milionů nižší. A je to stavba pod dotací a doufáme, že splníme všechny podmínky."

Dotace půjde z ministerstva práce a sociálních věcí a měla by dosáhnout 23 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Domov pro seniory Frýdek-Místek oslavil 25 let svého fungování

26. června 2023 10:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Budova domova pro seniory Frýdek-Místek slouží klientům už 25 let. Při té příležitosti uspořádal domov pro klienty a zaměstnance velkou oslavu. Nechyběla hudba, tanec a dobré jídlo i pití. Pro zájemce byla k dispozici i prezentace poskytovaných služeb.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před zahájením

22. května 2023 13:46 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Plán rekonstruovat pobočku domova pro seniory v ulici Školská ve Frýdku-Místku je těsně před zahájením. Město už podepsalo smlouvu se zhotovitelem a práce by měly začít v nejbližších dnech. Po rekonstrukci získá domov jedno patro navíc a výrazně zvýší se komfort pro budoucí klienty.

Domov pro seniory Frýdek-Místek má nové akvárium i digitální informační tabuli

Domov pro seniory ve Frýdku-Místku pracuje stále na tom, aby se tam klienti cítili co nejlépe. Nově sem pořídili do vstupní haly velké akvárium o objemu 400 litrů. Dále také digitální informační tabuli, která přináší aktuální informace nejen z domova, ale i různé zajímavosti a rady z celého světa.


V Opavě byly nainstalovány nové informační panely. Najdete je na městském hřbitově a v Městských sadech

Včera 16:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech byly nainstalovány nové informační panely. Nahradily původní 3, na kterých už se podepsal zub času. Čtvrtý se do sadů přesunul z Kolofíkova nábřeží, kde ho lidé moc nevyužívali.

Dům v Morávce byl v ohrožení kvůli požáru ohřívače bazénové vody

Dnes 7:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu před polednem u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce. Dům hasiči svým rychlým zásahem zachránili, přesto majitelům vznikla škoda za zhruba 700 tisíc korun.

ADRA v Havířově uspořádala charitativní běh na podporu dobrovolnictví i pomoc hendikepovanému Honzovi

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Biskup ostravsko-opavský požehnal prameny v Karlově Studánce při zahájení lázeňské sezóny

Včera 15:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.


Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Moravskoslezští záchranáři jsou nejlepší z celé země. V soutěži Resusci cup nenašli přemožitele

15.5. si připomínáme Den linky 155, která patří zdravotnické záchranné službě. V našem regionu zvednou operátoři přes tisícovku tísňových volání každý den. Dobrou zprávou je že záchranáři z MS kraji jsou nejlepší z celé země, což potvrdili vítězstvím na soutěži Resusci cup 2024.

Dobrovolní hasiči z Kunčiček oslavili výročí 125 let od založení sboru

Dobrovolní hasiči z Kunčiček oslavili v neděli 5. května letošní výročí 125 let od založení sboru. Velká sláva začala mší k příležitosti svátku svatého Floriána, který je právě patronem hasičů. V hasičárně pak členové sboru převzali ocenění za dlouholetou obětavou práci.

Havířov se opět zapojil do závodu Čokoládová tretra, na start se postavilo přes 200 dětí

Na hřišti u ZŠ Marie Kudeříkové v Havířově se konalo základní kolo Čokoládové tretry, což je běžecká soutěž pro děti do 11 let. Motivací pro mladé sportovce byl postup do finále v rámci Zlaté tretry v Ostravě.

Školáci z Opavska se utkali v TrojBoji. Posilovací stroje jim daly zabrat

Školáci z Opavska se už potřetí utkali v TrojBoji. Soutěž ve třech disciplínách na veslařském, cyklistickém a běžkařském trenažéru uspořádalo Středisko volného času Opava a určena byla žákům 8. a 9. tříd.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Knihovnice z Frýdlantu připravují pro děti zajímavé besedy v průběhu celého roku

Na zajímavé besedy docházejí pravidelně do frýdlantské knihovny děti z mateřských a základních škol. S knihovnicemi probírají různorodá témata. Aktuálně to je například rodina. Nechybí samozřejmě ani čtení knížek.

Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.

Folklorní soubor Zaolzi slavil 20 let činnosti v rockovém klubu čertovskou pohádkou

10. května 2024 11:44 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Trochu jinému repertoáru patřil jablunkovský rockový klub. Své 20. výročí tam totiž slavil folklorní soubor, který ze svých tanců vytvořil pohádku O čertově mlýnu na Gírové hoře.

Pobočka Domova pro seniory ve Frýdku-Místku prochází rekonstrukcí
Vydáno 27. listopadu 2023 16:52, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku prochází kompletní rekonstrukcí. Budova už má přistavěno další patro a také probíhají práce na rozvodech. Hotovo má být do léta příštího roku. V domově vznikne 27 lůžek s vysokým komfortem pro klienty.

Pobočka domova pro seniory ve Školské ulici ve Frýdku-Místku už pomalu mění svou podobu. Stavební firma intenzivně pracuje na přestavbě budovy z roku 1936 na moderní zařízení.

Zbyněk Šmeidler, NOSTA, stavby a rekonstrukce: "My jsme ve fázi dokončování hrubé stavby. Teď je před námi hlavní úkol. To je zakrýt stavbu tak, abychom měli uzavřeno, aby nám sem nepršelo a neunikalo teplo. Plus osazujeme okna a vevnitř už probíhají hrubé rozvody všech řemesel. To znamená elektro, zdravotechnika, vzduchotechnika a chystáme se i na sádrokartony."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Stavba pokračuje podle harmonogramu. Teď se snažíme o to, abychom stihli dokončit urychleně střechu. Potřebujeme ještě pár dnů, aby vydrželo počasí. Konkrétně probíhá dřevěný záklop, plus pojistná hydroizolace. Tak, aby mohla být položena plechová krytina. Bylo dokončeno druhé a třetí nadzemní podlaží, včetně věnců a v podstatě stavbu dostaneme do sucha a můžeme provádět vnitřní úpravy."
Leona Sárkőziová (ANO), náměstkyně primátora Frýdku-Místku: "Já jsem ráda, že vše pokračuje podle plánu. Že se plní harmonogram prací tak, jak se má. A že snad bude stavba dokončena tak, jak jsme domluveni. V tom příštím roce, červen, červenec 2024."
Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Jsme rádi a těšíme se do nových prostor. Narovinu už plánujeme registraci nové služby Domov se zvláštním režimem, který by tady měl být po otevření funkční. Takže řešíme s krajem podrobnosti. Zároveň řešíme už vybavení pokojů a připravujeme se na případné stěhování, které by mělo být podle harmonogramu v červnu a červenci, abychom zvládali otevření dle plánu."

Původní budova už neodpovídala dnešním standardům a také bylo nutné řešit novodobé požadavky na požární bezpečnost i komfort klientů.

Petr Kuchta, ředitel Domova pro seniory Frýdek-Místek: "Oproti původu se změní kompletní dispozice. Nám tady na každém patře přibydou společenské místnosti, které tady nebyly. Díky tomu jakoby nějaký mínus prostoru, který nenafoukneme, ale je potřebný pro uživatele i pro rodiny. Zároveň přibyde jedno nové patro navíc, kde se teď nacházíme. A vzniknou jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje. Celkově ten standard půjde opravdu nahoru, protože zaniknou tří až čtyřlůžkové pokoje, které tady původně byly."

Kapacita domova se sníží z původních 40 na 27 lůžek.

Leona Sárkőziová (ANO), náměstkyně primátora Frýdku-Místku: "Ano, samozřejmě víme, že se nám sníží počet lůžek v tomto domově, ale já zase vidím výhodu toho, že se zkvalitní péče o tyto seniory. Protože budou mít maximálně jedno nebo dvoulůžkové pokoje se sociálním zařízením. A jedeme podle standardu kvality Ministerstva práce a sociálních věcí ČR."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Investičně jsme v podstatě na 63 milionech. S tím, že se nám podařilo vysoutěžit cenu o 18 milionů nižší. A je to stavba pod dotací a doufáme, že splníme všechny podmínky."

Dotace půjde z ministerstva práce a sociálních věcí a měla by dosáhnout 23 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000040323/pobocka-domova-pro-seniory-ve-frydkumistku-prochazi-rekonstrukci