Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Hudeček

Sbírka na pomoc rodině Mikulenkových z Žiliny u Nového Jičína

26. listopadu 2012 0:00 | Nový Jičín | Lukáš Hudeček

Na konci října hasiči likvidovali noční požár v Žilině u Nového Jičína. V plamenech byl rodinný dům i hospodářská budova. Rodině Mikulenkových zničil oheň téměř vše. Pomoct by mohla veřejná sbírka, kterou vyhlásilo sdružení Adra.

Orlovskou dívkou roku 2010 se stala Nikola Kaszová

25. února 2010 13:38 | Orlová | Lukáš Hudeček

Orlová má svou dívku roku 2010. Soutěž pro mladé slečny ve věku od 13 do 15 let opět uspořádal Dům dětí a mládeže v Orlové. V letošním roce o prestižní titul bojovalo 13 děvčat.

Paní Matějičková oslavila své 90. narozeniny na ledě

25. února 2010 12:41 | Orlová | Lukáš Hudeček

Orlovský hokej letos oslavil 80 let od svého založení a jeho nejvěrnější fanynka paní Edith Matějičková 24. února 90. narozeniny.

Na reprezentačním plese města Orlové si zaplesal i starosta

11. února 2010 11:13 | Orlová | Lukáš Hudeček

Setkat se se zástupci města mimo městský úřad mohli už poosmé občané Orlové. V Domě kultury se uskutečnil tradiční Reprezentační ples města Orlová. Pro skoro čtyři sta jeho účastníků byl připraven bohatý program.

První CD orlovské heavy metalové skupiny Ahard

4. února 2010 19:27 | Orlová | Lukáš Hudeček

Orlovská heavy metalová skupina Ahard natáčí v této době v šenovském studiu Art Vox své první oficiální CD. Fanoušci se na něj mohou těšit na přelomu března a dubna.

Nová brožura o památkách obcí Petřvald a Strumień

30. ledna 2010 1:03 | Orlová | Lukáš Hudeček

Město Petřvald spolu s polskou partnerskou obcí Strumień vydalo v nákladu tří tisíc kusů brožuru fotografií památek obou spřátelených obcí.

Orlovští studenti navštívili Brusel a Štrasburk

4. ledna 2010 3:14 | Orlová | Lukáš Hudeček

Studenti orlovského Gymnázia a Střední odborné školy se byli podívat v místech, kde úřaduje Evropský parlament. Prohlédli si například Brusel nebo Štrasburk a setkali se s bývalým hejtmanem Moravskoslezského kraje, Evženem Tošenovským.

Orlovské děti si užijí Vánoce na ledě

23. prosince 2009 4:58 | Orlová | Lukáš Hudeček

Na orlovském zimním stadionu se mohly děti pobavit při akci nazvané „Vánoce na ledě." Připravena byla pro ně diskotéka a také různé soutěže.

Ocenění za kulturní a sportovní činnost v roce 2009

5. prosince 2009 10:55 | Orlová | Lukáš Hudeček

Orlová už zná jména svých nejlepších jednotlivců z oblasti kultury a sportu za rok 2009. Oznámeny byly i nejlepší sportovní kluby a trenéři za letošní rok.

Bude se pod Orlovou – Výhody těžit?

24. listopadu 2009 12:24 | Orlová | Lukáš Hudeček

Odpověď na to zda bude OKD těžit uhlí pod jejich domy či ne, očekávali na setkání svého osadního výboru obyvatele Orlové Výhody. Jasnou odpověď ale nedostali.

Komerční sdělení více

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.


NDM odhalí 12. května pamětní desku tenoristovi Richardu Kublovi a jeho sestře Marii

Vedení Národního divadla moravskoslezského odhalí v den posledního představení Smetanovského operního cyklu Ostrava 2024 pamětní desku další výrazné divadelní osobnosti. V Roce české hudby a současně k 80. výročí jeho úmrtí vzdá poctu světoznámému tenoristovi a smetanovskému interpretovi RICHARDU KUBLOVI (1890–1964) a zároveň uctí i jeho sestru Marii (1891–1974), učitelku hry na klavír a jeho celoživotní oporu.

Sváteční středa na kole: projeďte si novou trasu Valachy mana s Terezou Tvarůžkovou

BYSTŘIČKA – Oblíbený Valachy man už se blíží a sportovce letos opět čekají novinky. Trasa oblíbeného triatlonového závodu, který se uskuteční v závěru června u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku, dozná změn a zájemci se s nimi mohou seznámit ve středu 8. května při organizované projížďce s bikerkou Terezou Tvarůžkovou. Tato úspěšná sportovkyně a závodnice na horském kole se letos stala spoluautorkou cyklistické části závodu.

Podcast FNO: Návrat černého kašle

Lékaři Kliniky infekčního lékařství stále častěji řeší diagnózy, se kterými se nesetkali několik desetiletí. Například černý kašel. Několik dospělých dokonce na čas upoutal na nemocniční lůžko. Odkud je jeho název a jaké jsou příznaky? Proč se vrátily nemoci, o kterých jsme si mysleli, že už jsou vymýcené? O tom všem, i o mýtech spojených s očkováním těhotných, je podcast se staničním lékařem kliniky MUDr. Petrem Širůčkem.

Horská služba Beskydy „narazila“ soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva Radegast, která byla stočená z ležácké tanku pojmenovaného na její počest.

Turecká Alanya: plážové lehárko i dobrodružné výlety

Alanya je oblíbená dovolenková destinace, kde zažijete relax na nejkrásnějších tureckých plážích i dobrodružné výlety. Pro její jedinečný půvab se jí říká perla Turecké riviéry. Toto úžasné místo ve Středozemním moři vás potěší zlatavými písečnými plážemi, rozmazlí skvělou kuchyní, ohromí jedinečnou přírodou, útesy a horami a nadchne antickými památkami. Podívejte se, jaká kouzelná zákoutí tady návštěvníci nejvíce vyhledávají.

Více