Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Vánoční koncert Fusionu

21. prosince 2009 8:00 | Havířov | Lída Ruličková

V této reportáži uvidíte Vánoční koncert Fusionu, který se uskutečnil ve čtvrtek v kulturním domě Radost.

Křest knihy o doktoru Janu Mayovi

20. prosince 2009 11:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Svůj život obětoval lidem a jejich zdraví, a proto je znám jako lékař lidumil. Byl také prvním starostou Mariánských Hor a zakladatelem lázní v Čeladné. Řeč je o doktoru Janu Mayovi, který by se letos dožil 140 let a snad i proto byla o něm vydána kniha, kterou křtili v knihovně na Fifejdách.

Spolupráce se slovenskou Základní školou

19. prosince 2009 16:00 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Zajímavé předvánoční zpestření přichystali učitelé svým žákům v Základní škole ve Staré Bělé. Pozvali na návštěvu školáky ze Slovenska. Děti z Dolného Kubína společně s českými dětmi vyráběly vánoční dárky. Spontánně tak vznikla nová kamarádství.

Zastupitelé potvrdili nesouhlas s likvidací trati

18. prosince 2009 22:33 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Povodní těžce poničená železniční trať do Hostašovic se nakonec možná přece jen obnoví. Zatímco ještě na podzim se mluvilo o cyklostezce v trase kolejí, teď zastupitelé města jednohlasně schválili, že by dráha měla být obnovena. V Hodslavicích kvůli tomu vznikla petice s téměř 450 podpisy a tamní radnice se bude problémem znovu zabývat.

Tkaní v Polárce

18. prosince 2009 16:30 | Bruntál | Lída Ruličková

Starobylý způsob tkaní, který má svůj původ někdy v počátcích lidské civilizace, používají mentálně postižení klienti terapeutické dílny Polárka. Postižené práce baví a dosahují při ní pozoruhodných výsledků.

První Andělský bál

18. prosince 2009 16:00 | Havířov | Lída Ruličková

Klienti Santé, ale také rodiče a přátelé zažili svůj první Andělský bál a kdo nemohl chybět na takovém bále? No přece Andělé! Ti se postarali o vtipné zahájení bál. Před volnou zábavou byla přichystána různá vystoupení. Na parketu se několikrát představil také tým Miroslava Kuchaře.

Školní vysílání 18. 12. 2009 - Mikuláš na ZŠ Cihelní

18. prosince 2009 15:45 | Karviná | Lída Ruličková

Žáci základní školy Cihelní se každoročně těší na mikulášskou nadílku. Ani letos je nikdo nezklamal, sváteční atmosféra byla cítit od samého rána a dva Mikulášové spolu s anděly a hejnem čertů z 9.A navštěvovali jednotlivé třídy se svým krátkým programem a rozdávali humor, sladkosti a trochu i toho uhlí. Reportáž připravili: Patrik Adamczyk, Michael Saldak, Kateřina Partiová a Tereza Jursová.

Oprava radnice v Ludgeřovicích

15. prosince 2009 9:15 | Ostrava-město | Lída Ruličková

V bojových podmínkách pracují v současné době úředníci radnice v Ludgeřovicích na Opavsku. Ale přesto jsou šťastní. Radnice totiž prochází celkovou rekonstrukcí a pracovní podmínky úředníků se už za několik měsíců výrazně zlepší.

21. Zjazd PZKO - 21. Sjezd PZKO

15. prosince 2009 8:30 | Stonava | Lída Ruličková

PZKO jest w dobrej kondycji, mamy 84 koła miejscowe, 13 tysięcy członków, powiedział nowy prezes ZG Jan Ryłko; Maciej Płażyński, szef Stowarzyszenia Wspólnota Polska podkreślił, że PZKO jest dla Wspólnoty głównym partnerem do współpracy. - Polský kulturně-osvětový svaz má 13 tisíc členů v 84 místních organizacích, novým předsedou Hlavního výboru byl zvolen Jan Ryłko z Jablunkova.

Zespół Dziecka ze Stonawy - Soubor Děcka ze Stonavy

15. prosince 2009 8:00 | Stonava | Lída Ruličková

W tym roku zespół miał 8 występów, uczestniczył w 3 konkursach folklorystycznych, wygrał finał Cieszyńskiej Pieśni Ludowej im. Stanisława Hadyny w Koszęcinie. - Letos soubor polských žáků ze Stonavy měl 8 vystoupení, účastnil se 3 soutěží, vyhrál festival Těšínské písně v Koszęcinu, sídle polského reprezentačního souboru Śląsk.

Komerční sdělení více

Dolní Vítkovice se během hokejového mistrovství změní z DOV na FANDOV

Mezinárodně známý areál Dolní Vítkovice (DOV), který je industriální perlou Ostravy, se zapojí do dění okolo MS v hokeji. Od 10. do 23. května se z DOV stane takzvaný „FANDOV“. (Pozor, nikoli fanzóna.) „V Dolních Vítkovicích bude jedno ze záchytných parkovišť, hokejoví fanoušci tak mohou strávit čas před nebo po zápasech i u nás, program pro ně máme připravený,“ říká ředitelka DOV Renata Červená.

Robotizace se vyplácí. OSTROJ rozšiřuje kovárenskou výrobu

Česká strojírenská společnost OSTROJ rozšiřuje produkci zápustkových výkovků pro automobilový koncern Volkswagen. Díky investici do moderní robotické kovací linky se opavské společnosti podařilo významně zvýšit produktivitu ve výrobě komponentů tažných zařízení. Tento krok umožní zvládnout zvýšený objem zakázek, výrobní tým divize Kovárna a kalírna se rozroste o 25 nových zaměstnanců.

FN Ostrava otevřela dva nové sály pro léčbu srdečních arytmií

Dva zcela nové zákrokové arytmologické sály rozšíří poskytovanou péči Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FNO a LF OU. Technologií vestavby se je podařilo vybudovat v prostorách centrálního komplementu. Stavba samotná stála 71,6 mil. korun, zdravotnická technika dalších 160,5 mil. korun.


Vítkov na Opavsku nabízí až půl milionu korun na projekty občanů. Jenže ti zatím nejeví zájem…

Ve Vítkově na Opavsku je už potřetí vyhlášen participativní rozpočet, díky němuž mohou občané města realizovat své projekty. Na ty radnice letos uvolnila 500 tisíc korun. Návrhy v hodnotě od 20 tisíc do půl milionu korun mohou občané Vítkova podat do konce srpna, zatím se však, stejně jako loni, nikdo nepřihlásil. Projekty, které budou financovány z rozpočtu města, musejí být hotovy do konce listopadu 2025.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava se rodí „Láska na první pohled“

S novým logem „Láska na první pohled“ bude ve Fakultní nemocnici Ostrava od 1. května spojováno každé dítě, které se tady narodí. Hned po příchodu na svět dostane unikátní čepičku, na cestu domů kojenecké body, a také sadu tzv. milníkových kartiček pro zaznamenávání významných okamžiků.

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.

Více