Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

MS kraj se opět prezentuje na strojírenském veletrhu

12. října 2023 17:59 | Celý MS kraj | Jakub Švarc

Na 1200 firem se prezentuje na Strojírenském veletrhu v Brně, mezi nimi nechybí ani zástupci Moravskoslezského kraje. Návštěvníci mohou v expozici shlédnout elektromobil, hyperspektrální kameru nebo si vyzkoušet virtuální realitu. Jedním z hlavních témat je také vodík.

Letošního strojírenského veletrhu v Brně se účastní tři firmy z Moravskoslezského kraje

5. října 2022 15:16 | Celý MS kraj | Jakub Švarc

V Brně odstartoval další ročník strojírenského veletrhu. Z Moravskoslezského kraje na něm předvádí své produkty hned tři firmy. Budoucnost vidí hlavně v používání vodíku.

Základní škola Sjednocení ze Studénky pořádala Sportovní den

7. července 2022 17:01 | Studénka | Jakub Švarc

Žáci prvního stupně Základní školy Sjednocení si před začátkem prázdnin užili Sportovní den. Čekalo na ně spousta úkolů a her. Během dopoledne například nosili vodu na čas, jezdili s kolečky nebo skákali v pytli.

Dělnický dům ve Studénce prošel výměnou elektrorozvodů

7. července 2022 13:58 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka nechala v minulém roce zpracovat revizi Dělnického domu, která objevila spoustu závad. Ty se radnice rozhodla opravit a práce teď probíhají v pěti etapách. Celková rekonstrukce zatím čeká na dotaci.

Starý zámek ve Studénce postupně prochází rekonstrukcí

7. července 2022 9:53 | Studénka | Jakub Švarc

Část střechy starého zámku ve Studénce prochází rekonstrukcí. Opravuje se zhruba deset metrů. Vyměňují se střešní trámy i krytina. Odborná firma by měla mít hotovo do 30. října letošního roku.

Studeňáci během participativního rozpočtu vybrali veřejné ohniště

1. července 2022 23:49 | Studénka | Jakub Švarc

V průběhu května mohli lidé hlasovat o třetím ročníku participativního rozpočtu ve městě. Letos zvítězilo veřejné ohniště u místního biotopu. V příštím roce radnice plánuje částku rozpočtu opět navýšit o deset procent.

1. července ve Studénce startuje Letní festival

1. července 2022 21:42 | Studénka | Jakub Švarc

Sport a kultura ve Studénce prvního července zahájila letní festival. Jako už tradičně si přes celé léto připravila spousty akcí jak pro děti, tak i pro dospělé. Nebudou chybět letní kina, poslechové večery nebo divadla pro děti. Jen v červenci budou moci Studeňáci navštívit dohromady osm různých akcí.

Studénka si nechává zpracovat rozbor směsného komunálního odpadu

1. července 2022 9:39 | Studénka | Jakub Švarc

Radnice plánuje zefektivnit třídění odpadu. V letošním roce nechává zpracovat studii. Podle výsledků pak posílí kontejnery ve vybraných lokalitách. Uvažuje se i o systému door-to-door.

BEZ KOMENTÁŘE: Žáci ZŠ Sjednocení si užívali sportovní den

30. června 2022 17:39 | Studénka | Jakub Švarc

Nekomentovaný záznam z akce konané ve Studénce před začátkem prázdnin. Škola pro děti během dopoledne přichystala spousty her a soutěží. Sportovní den byl symbolickým ukončením školního roku.

Letošní oslavy Studénky jsou u konce, hudební týden města uzavřela kapela A-BAND

24. června 2022 23:15 | Studénka | Jakub Švarc

Již v minulém Expresu Studénky jsme Vás informovali o probíhajících dnech města. Zatím co první dny patřily spíše dětem a starší generaci, poslední dva dny ožilo pódium u zimního stadionu modernějšími interprety a kapelami. Představila se Bára Poláková i Xindl X.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Co je smyslem paliativní péče?

V tomto podcastu bychom vám rádi přiblížili Ambulanci paliativní a podpůrné péče. Pacientům s nevyléčitelnou diagnózou i jejich rodinným příslušníkům se ve FN Ostrava věnuje tým, jehož součástí jsou sociální pracovníci a nemocniční kaplan. Je nutné se paliativní péče obávat? Jaké formy léčby lékaři upřednostňují? Odpovědi i na tyto otázky poskytla MUDr. Jarmila Kušnírová, lékařka zmíněné ambulance, která je součástí Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny.

Filmový festival Nechme se překvapovat letos poprvé také v Opavě

Vzdělávací festival přírodovědných filmů Nechme se překvapovat se uskuteční letos poprvé také v Opavě. Nabídne krátké filmové projekce o živočišných druzích, ekosystémech, ochraně přírody a globálních výzvách. Slezská univerzita v Opavě ve spolupráci s městem Opava nabídne v kinosále a ateliéru Hauerova 4 ve dnech 28. – 29.5. 2024 šest projekcí s besedami, 4 výukové programy a 2 projekce pro veřejnost.


HSF System: Úspěšná obhajoba ocenění Best Managed Companies

Stavební společnost HSF System, která je součástí holdingu PURPOSIA Group, získala podruhé za sebou titul Nejlépe řízená firma Česka a zařadila se mezi 29 oceněných tuzemských firem za rok 2024. Kvalitu řízení soukromých společností v České republice ocenila již popáté společnost Deloitte.

Blíží se největší taneční párty pod otevřeným nebem! Festival Beats for Love láme rekordy

Jubilejní 10. ročník festivalu Beats for Love se blíží raketovou rychlostí. Na začátku července festival rozproudí život v populární ostravské oblasti Dolních Vítkovic. Svým nabitým line-upem organizátoři nenechají v klidu žádného nadšence do elektronické taneční hudby. Aktuálně je navíc k dispozici kompletní seznam a denní line upy všech zahraničních hvězd, které na akci vystoupí. A je to doopravdy přehlídka jmen světových formátů!

Více