Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Štěrkovna Open Music 2024: prodáno 90 procent třídenních vstupenek

Pořadatelé hudebního festivalu Štěrkovna Open Music, který se na břehu Hlučínského jezera bude konat 25. až 27. července, hlásí vyprodání 90 procent celkové kapacity třídenních vstupenek. Zároveň také se souhlasem města a hlučínské firmy Tomáš STRAUB investovali do festivalového areálu, aby byl v polovině léta lépe připravený na návštěvníky největší mimoostravské hudební přehlídky v Moravskoslezském kraji. Vystoupí na ní například Ewa Farna, Divokej Bill či Rybičky 48.

Loni festival zažil úspěšný ročník. Kapacita areálu byla opět vyprodaná. Návštěvnost tak vyrovnala rekord z roku 2019. Tedy z doby před pandemií koronaviru. "Vstupenky jsme loni začali prodávat krátce po skončení festivalu. Už od začátku o ně byl obrovský zájem. První dvě vlny se podařilo našim fanouškům vykoupit během několika hodin. Za takovou podporu moc děkujeme," řekl za pořadatele David Moravec.

Jeho kolega Matěj Ostárek dodal, že aktuálně je v prodeji posledních deset procent třídenních vstupenek. "Pak už budou k dispozici jen jednodenní lístky," řekl s tím, že letos pořadatelé nově v předprodeji zájemcům nabízejí i zlevněné vstupenky pro děti ve věku od 10 do 15 let.

I když do festivalu ještě dva měsíce zbývají, pořadatelé už nyní začali s úpravou části areálu, tak aby byl co nejlépe připravený na letní hudební přehlídku. "Loni jsme část prostoru, kde měla být rodinná zóna, nemohli využít. Po vydatných srážkách byl prostor silně podmáčený. Museli jsme improvizovat," uvedl Moravec. Ostárek dodal, že nechtějí, aby se podobná situace opakovala i letos.

"S podporou města jsme proto plochu upravili a připravili tak, aby lépe zvládala deště. Děkujeme stavební společnosti Tomáš STRAUB a firmě Zahrada k domu za rychlé provedení prací. Nyní už je plocha oseta trávou, těšíme se, až se znovu zazelená," dodal Ostárek.

Podle něj je pro festival spolupráce s lokálními firmami důležitá. "Je to jeden z pilířů naší Trvale udržitelné zábavy. Potřebné věci hledáme co nejblíže místu konání," uvedl. Doplnil, že generální partner společnost Tomáš STRAUB zajišťuje řadu technických záležitostí, společnosti Automotoland CZ a Chlebiš na samotnou akci půjčují elektromobily, Zahradnictví Novák dodává rostliny do některých festivalových prostor, Restaurace a penzion Stará celnice zajišťuje gastronomické služby pro VIP hosty, betonový mobiliář pochází z Betonárny Hlučín. Společnost Placement zajišťuje online reklamu. "Z hlučínských firem ještě spolupracujeme také s Optikou Kačmař, a společnostmi Seadon a Hlučín.net," doplnil Ostárek.

Festival v polovině léta nabídne na břehu jezera tři dny hudby a pohody. Vystoupí na něm kapely Tři sestry, J.A.R., Olympic, No Name a další. Přijede i Vojta Dyk, Aneta Langerová či čerstvá držitelka Ceny Anděl Pam Rabbit. Pořadatelé chystají i mimořádné projekty. Opět propojí Janáčkovu filharmonii Ostrava s DJ a hity taneční hudby. Přijede i Michal Pavlíček s orchestrem a hosty, kterými budou Bára Basiková a Načeva. Vystoupí rovněž operní pěvec Adam Plachetka. Společně s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers zahrají a zazpívají největší hity Ježka, Voskovce a Wericha.



Ve Frýdku-Místku hořela střecha rodinného domu. Hasiči uchránili majetek za 4 miliony

Dnes 10:41 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v úterý krátce po poledni u požáru střechy rodinného domu ve Frýdku-Místku. Plameny hasiči krotili 40 minut a další půl hodinu požár likvidovali. Kvalitním a bleskovým zásahem uchránili majetek za 4 miliony korun. Celková škoda je tak zhruba 150 tisíc.

Přehlídku loveckých trofejí z Karvinska letos hostí myslivci z Rychvaldu

V celém kraji se v těchto dnech konají přehlídky loveckých trofejí za loňskou sezonu. Na Karvinsku ji letos pořádají myslivci z Rychvaldu.

Cyklodoprava se v Ostravě stává fenoménem. Nová koncepce ji posouvá ještě dále

Ostrava urazila spoustu cesty při formování cyklodopravy ve městě. V posledních letech se stále více mění ze sportu a rekreace na způsob dopravy třeba do práce nebo za zábavou. Trend potvrzuje i nová koncepce.

19letý motorkář se při předjíždění srazil s traktorem u Opavy

Včera 17:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v úterý odpoledne u vážné dopravní nehody u Opavy-Vávrovic. Teprve 19letý motorkář se tam při předjíždění srazil s odbočujícím traktorem. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Zlatá Tretra nadchla diváky, i když Duplantis při pokusu o světový rekord neuspěl

Pokus o světový rekord zažil špičkový atletický mítink Zlatá Tretra Ostrava. Ten se sice švédskému tyčkaři Duplantisovi nezdařil, ale i tak viděl zaplněný vítkovický stadion řadu vynikajících výkonů.

Karvinští senioři nemusí vyřizovat na úřadě průkazky Senior taxi každý rok

Senioři, kteří v Karviné využívají službu Senior taxi, nemusí nově vyřizovat na úřadě průkazky každý rok. Odbor sociální jejich platnost prodlužuje na tři roky.

Sociální služby Karviná obnovují vozový park pro pečovatelskou službu

Sociální služby Karviná uspěly ve výzvě projektu IROP z roku 2023 a mohly prostřednictvím dotace zakoupit nové automobily pro pečovatelskou službu.

ŘSD zahájilo práce na rekonstrukci kruhového objezdu na Bludovickém kopci

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo práce na rekonstrukci kruhového objezdu na Bludovickém kopci, což přinese i dopravní omezení. Práce by měly být dokončeny nejpozději 2. června.

V Ostravě se konala největší výstava papírových modelů v ČR

Více než tisíc papírových modelů dopravní techniky, ale i budov a dalších, zaplnilo tělocvičnu ZŠ Dvorského v Ostravě-Bělském Lese. Byla totiž místem konání největší mezinárodní soutěže papírových modelů v Česku, s názvem Papír show 2024.

Výtluky po zimě z městských cest postupně mizí, opravy stojí miliony korun

Pracovníci technických služeb začali s pravidelnou jarní opravou městských komunikací. Prioritně likvidují výtluky na nejvíce frekventovaných silnicích, údržba přijde na několik milionů korun.

Hosté ve studiu: Jan Válek, promotér

Top Festival 2024: Vanilla Ice, Gipsy Kings, Safri Duo, O-zone

Úspěšné MS start upy: VR Vitalis a Spray Vision

VR Vitalis. Stal se sociálním projektem roku 2021. Míří do oblasti virtuální reality a pomáhá pacientům s rehabilitací tělesnou i duševní. Současně asistuje i lidem s degenerativními nemocemi spojenými se stárnutím.

Na zámku Hošťálkovy byly objeveny nové, dosud neznámé malby a fresky

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

Děti na hradě Hukvaldy hledaly poklad

Hrad Hukvaldy nenabízí jen možnost projít si rozsáhlou zříceninu, ale v průběhu sezony má v programu řadu zajímavých akcí. Při jedné z nich děti hledaly poklad.