Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Poděkování Záchranné stanice Bartošovice štědrým Jižanům

19. dubna 2024, 9:45

Kdo by myslel v dubnu na Vánoce. Obyvatelé Ostravy-Jihu si ale jistě vzpomenou. Stejně jako nezapomněla Záchranná stanice Bartošovice na jejich štědrost při návštěvách Vánočního městečka v Bělském lese, kde se na pomoc zraněným zvířatům během dvou zimních měsíců vybralo přes 270 tisíc korun.

Nemocniční kaplani z celé Evropy jednali v Praze

19. dubna 2024, 8:43

Praha se v minulém týdnu stala hostitelským městem 18. mezinárodní konference pořádané Evropskou sítí nemocničních kaplanů. Na organizaci vrcholného setkání duchovních, které se v České republice konalo vůbec poprvé, se spolupodílel také ThLic. Václav Tomiczek, Ph.D., člen paliativního týmu a nemocniční kaplan FN Ostrava.

YOGA & DANCE Spring Festival: Díky józe Jivamukti pročistíte tělo a uklidníte mysl

17. dubna 2024, 20:11

Nevíte, jak začít? Hledáte jógovou inspiraci? Ať tak či onak, pokud vás jóga aspoň trochu baví, zakroužkujte si v kalendáři termín 26.-28. dubna. Právě poslední dubnový prodloužený víkend máte jedinečnou příležitost proniknout do světa jógové praxe lektorů z New Yorku, Mallorky, ale i Bratislavy, Prahy nebo Ostravy. Odstartujte jaro v Dolní oblasti Vítkovic. Načerpáte novou energii, poznáte nové lidi.

5 kroků, jak si udělat období menstruace příjemnější

17. dubna 2024, 20:09

Menstruace bývá pro mnoho žen obdobím, kdy jim není dobře a pociťují bolesti v oblasti břicha a zad, změny nálad a zvýšené nepohodlí. V dnešním článku se s námi podíváte na tipy, které vám mohou toto období ulehčit nebo ulevit od bolestí.

Vývoj akvaristiky – od historie k moderním trendům

17. dubna 2024, 20:05

Od prvních primitivních nádrží, které pocházely z antických dob, až po dnešní sofistikované systémy s automatickým řízením prostřednictvím chytrých zařízení, akvaristika prošla výrazným vývojem. Tento fascinující koníček, který spojuje lásku k přírodě s technickými dovednostmi, přitahuje nejen zkušené aquaristy, ale i nováčky do svého podmořského světa. Podívejme se blíže na vývoj akvaristiky od starověku až po současnost.

Valašský frgál byl vyhlášen jako 4. nejlepší koláč světa

17. dubna 2024, 19:58

Tradiční valašský koláč frgál zabodoval na mezinárodní scéně: prosadil se na jednu z nejvyšších příček v každoročním žebříčku 100 nejlepších koláčů světa dle hodnocení uznávaného gastro průvodce TasteAtlas. Hodnotitele oslnil natolik, že mu udělili 4. místo mezi celkem 360 hodnocenými sladkostmi. První místo získal letos švédský čokoládový dezert kladdkaka, druhé polský tvarohový sernik a třetí ruský medovník.

FN Ostrava si připomněla Světový den hlasu preventivním vyšetřením hlasivek

17. dubna 2024, 19:55

V úterý 16. dubna byla Foniatrická ambulance Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU otevřena lidem, kteří mají problémy s hlasem. Lékařka je odborně vyšetřila pomocí flexibilního videolaryngoskopu a stroboskopu a také poradila, jak provádět hlasovou hygienu. Klinika se touto preventivní akcí připojila ke Světovému dni hlasu.

Restrukturalizační plán LIBERTY Ostrava byl schválen valnou většinou věřitelů

16. dubna 2024, 20:51

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než 90 % věřitelů, a překonali tak 75% hranici požadovanou v rámci preventivní restrukturalizace.

S nemocnými játry se loni léčilo přes 11 tisíc pojištěnců ČPZP

16. dubna 2024, 20:46

Játra hrají v lidském těle klíčovou roli. Tento životně důležitý orgán uložený v horní pravé části břicha se stará především o odstraňování jedovatých látek a ukládání živin. Pokud péči o játra dlouhodobě zanedbáváme, otevíráme cestu nemocem. Jen Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) hradila v roce 2023 léčbu více než 11 tisícům pojištěnců s nemocnými játry. ČPZP to uvádí u příležitosti Světového dne zdraví jater, který si připomínáme 19. dubna.

V exekuci je v Česku přes 640 000 lidí. Jak nespadnout do dluhové pasti?

16. dubna 2024, 20:38

Exekucí je v České republice stále dost. Podle statistik Exekutorské komory jde o 641 914 lidí, kteří mají alespoň jedno exekuční řízení. Ač se jejich počet snižuje, zadluženost obyvatel stále stoupá a vzhledem k růstu cen se může snadno stát, že opět vzroste i počet těch, kteří se do podobných problémů dostanou také. Podívejte se na několik tipů, jak do dluhové pasti nespadnout.

Komerční sdělení více

43. ročník Staroveských šlápot je tu už tento víkend!

V sobotu 4. května na hřišti ve Staré Vsi u Bílovce odstartuje už 43. ročník Staroveských šlápot. První ročník se uskutečnil v roce 1979. Zakladatelka této turisty i cyklisty oblíbené akce Marie Kudělová nyní předává pomyslné žezlo nové generaci organizátorů.

Co je to virtuální kancelář a jak ji založit?

Ještě donedávna bylo nezbytnou podmínkou pro založení společnosti to, aby byla zaregistrována na konkrétní adrese. To už je naštěstí minulost: v současné době získávají na popularitě virtuální kanceláře, které umožňují provozovat podnikání bez nutnosti mít samostatný sídlo. Navíc za takových podmínek, které jsou pro podnikatele velice atraktivní.


Nádorová onemocní míchy a mozku budou léčit čtyři zdravotnická zařízení Moravskoslezského a Zlínskéh

Zástupci Fakultní nemocnice Ostrava, Městské nemocnice Ostrava, Nemocnice Agel Nový Jičín a Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně založili Sdružené neuroonkologické centrum. Lékaři se specializací na nádory mozku a míchy v něm budou léčbu pacientů s těmito diagnózami řešit společně. Cílem je, aby bylo maximálně efektivně využito přístrojové vybavení a personální možnosti jednotlivých oddělení a klinik, a pacient tak dostal tu nejlepší možnou léčbu v co nejkratším čase.

Evropská unie přispěje na proměnu tepláren v Olomouci a Karviné

Skupina Veolia Energie uspěla v náročném schvalovacím procesu a získá dotace z Modernizačního fondu EU na dva velké investiční projekty. Modernizace a dekarbonizace tepláren v Karviné a v Olomouci za miliardy korun povede ke snížení emisí, úsporám energií a přispěje k energetické soběstačnosti České republiky.

Tomáš Dianiška: Komedii Den zúčtování jsem vymyslel pro radost

Světovou premiéru bude mít v sobotu 4. května v Ostravě satirická komedie DEN ZÚČTOVÁNÍ Tomáše Dianišky (nar. 1984). Autor patří k nejoblíbenějším, nejhranějším a často oceňovaným dramatikům současnosti. Fikci o snaze totálního outsidera odvrátit konec světa a užít si poslední den co nejlépe napsal přímo pro činohru Národního divadla moravskoslezského.

Více