Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Restrukturalizační plán LIBERTY Ostrava byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než 90 % věřitelů, a překonali tak 75% hranici požadovanou v rámci preventivní restrukturalizace.

Tento výsledek je vítanou zprávou pro mnoho podniků a pro desítky tisíc lidí, kteří na ostravské huti závisí, ať už přímo, nebo prostřednictvím dodavatelského řetězce.

Schválení plánu je pro náš podnik, který již znovu zprovoznil velkou část svých válcovacích tratí, dalším pozitivním impulsem. V práci je více než 1 700 zaměstnanců a roste počet zakázek. LIBERTY Ostrava pokračuje v plánech na opětovné spuštění vysoké pece a zvyšuje výrobu ve svých závodech.

Skupina LIBERTY Steel, která je mateřskou společností LIBERTY Ostravy, tento plán podporuje spolu s dalšími společnostmi skupiny. Od prosince 2023 ostravské huti skupina poskytla přibližně 35 milionů eur. Skupina se zároveň zavazuje v průběhu restrukturalizačního plánu poskytovat LIBERTY Ostrava další finanční podporu.

Společnost LIBERTY vždy postupovala v souladu s českými zákony a věří, že budou všechny dotčené strany postupovat stejně.

Theuns Victor, generální ředitel společnosti LIBERTY Steel pro prvovýrobu v Evropě, k souhlasnému stanovisku věřitelů uvedl:

„Jsme nesmírně vděční za podporu našich věřitelů, kteří valnou většinou hlasů podpořili náš restrukturalizační plán. Cílem našeho plánu je, aby byl podnik opět profitabilní, došlo k uhrazení pohledávek našich nesporných věřitelů a aby se ostravská huť dostala z finančního tlaku společnosti TAMEH Czech. Restrukturalizační plán se může opřít o plnou podporu skupiny LIBERTY Steel a jejího akcionáře a společnosti skupiny budou ostravské huti i nadále poskytovat významnou finanční pomoc.“

Ajay Aggarwal, prezident skupiny LIBERTY Steel pro Evropu, k potřebě konstruktivního jednání se všemi zúčastněnými stranami uvedl:

„Čeká nás spousta práce, abychom tento plán dokázali realizovat v náročných tržních podmínkách, které ovlivňují celý evropský ocelářský průmysl.

Ocelářství je strategickým odvětvím, které zaměstnává desítky tisíc lidí přímo i prostřednictvím dodavatelského řetězce. Proto je nezbytné, abychom na realizaci tohoto plánu spolupracovali se všemi stranami. Jsme i nadále otevřeni konstruktivnímu dialogu o tom, jak může vláda podpořit náš plán a ochránit tuto životně důležitou součást průmyslové základny České republiky.“

LIBERTY Ostrava je integrovaný hutní podnik s roční výrobní kapacitou 3,6 mil. tun oceli, která se uplatňuje zejména ve stavebnictví, strojírenství a ropném a petrochemickém průmyslu. Je tuzemským lídrem ve výrobě silničních svodidel a trubek. Kromě českého trhu dodává své výrobky do více než 40 zemí světa. Spolu s dceřinými společnostmi má 5 100 zaměstnanců. Díky nadstandardní ekologizaci vyrábí své výrobky s minimálním možným dopadem na životní prostředí. Huť patří do skupiny LIBERTY Steel Group.

Skupina LIBERTY Steel je součástí globálního uskupení GFG Alliance, patřícího rodině Sanjeeva Gupty. GFG Alliance má tři nezávislé průmyslové divize: ocelářskou LIBERTY Steel, hliníkářskou ALVANCE Aluminum a energetickou SIMEC Energy, které sdílejí stejné hodnoty a usilují o dlouhodobě udržitelnou budoucnost pro průmysl i společnost. GFG Alliance působí ve 30 zemích světa, kde má celkem 35 000 zaměstnanců a obrat přes 20 miliard USD.

www.libertysteelgroup.com/cz/

www.libertysteelgroup.com

www.gfgalliance.com



Zlatorudná chalupa v Suché Rudné se dočkala záchrany díky nadšení nových majitelů, dobrovolníků a přátel

Dnes 19:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

V mošnovské zóně vyrůstá továrna na vinuté vodiče. Práci v ní najde 60 - 90 pracovníků

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRČE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Ostravská jatka jsou mezi nejlepšími stavbami Evropy. Vedení města úspěch potěšil

Ostrava má oficiálně jednu z nejzajímavějších staveb v celé Evropě. V prestižní ceně Evropské unie za současnou architekturu se zrekonstruovaná městská jatka umístila mezi pěticí finalistů. Autorem nové podoby stavby je polský architekt Robert Konieczny.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Majáles v Havířově úplně nevyšel, i přes bohatý program studenti brzy odešli

V Havířově se konal na náměstí Republiky Majáles. Přesto, že si studenti naplánovali zábavu až do večera, už v odpoledních hodinách bylo náměstí téměř prázdné. Radnice na akci studentům poskytla 150 tisíc korun.

Muzeum Beskyd uspořádalo prohlídku s názvem Zmizelý duch starých frýdeckých hospod po desítkách bývalých podniků

Teď vás zveme na krátkou procházku po Frýdku Místku. Jedná se o další ze série komentovaných prohlídek Frýdku i Místku. Společně s historikem Muzea Beskyd a průvodcem si účastníci mohli připomenout zašlou slávu Fýdeckých hospod, restaurací i domů které už dnes mají jiné využití, nebo ani neexistují.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala v Havířově ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

Dnes 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Divadelní Kopřiva otevřela jednu ze scén i v muzeu Tatra

Dnes 11:50 | Celý MS kraj | Petra Dorazilová

Už po osmatřicáté ovládla Kopřivnici přehlídka netradičních divadel s názvem Kopřiva. Velký divadelní svátek nabídl osm představení, jedno z nich se odehrálo i nevšedních prostorách Muzea nákladních automobilů Tatra.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Včera 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

27. dubna 2024 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.