Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zemřel archeolog a představitel historických postav Emanuel Grepl

Nový Jičín |

Nový Jičín zasáhla smutná zpráva. Ve čtvrtek zemřel po nemoci místní archeolog a představitel mnoha slavných historických rolí Emanuel Grepl. Proslul především jako téměř věrný dvojník maršála Laudona. Jeho přátelé z historických pluků mu chystají důstojné rozloučení při pohřbu.

Nahlásit chybu


V Karviné modernizují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu prostranství Gagarinova náměstí a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Radnice poděkovala havířovským hokejistům za skvělou sezonu

Hokejisté AZ byli v letošní sezoně jen kousek od postupu do 1. ligy. Vedení radnice chtělo týmu poděkovat a pozvalo hráče na společný oběd.

Mezinárodní Mistrovství ČR v Nordic Walking proběhlo v Bruntále s rekordní účastí závodníků

Včera 12:14 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V Bruntále proběhl další ze série letošních velkých podniků. Mezinárodního Mistrovství ČR v Nordic Walking se utkalo rekordních více než 170 závodníků. Z toho byla téměř polovina účastníků z Polska a také výprava ze Slovenska.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.


Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Záchovné programy v ZOO Ostrava slaví úspěch. V krátké době se zde narodili 3 šimpanzi

Zoologická zahrada Ostrava chová v současné době zhruba 7000 zvířat ve více než 450 druzích. Zhruba třetina z nich patří k ohroženým druhům. Velmi úspěšným se v posledních letech stal záchovný program šimpanzů, který slaví nové přírůstky.

Více než 600 motorek zaplnilo centrum Bruntálu na tradičním Motorkářském vítání jara

13. května 2024 12:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

648. To je přesný počet motorek, které zaplnily náměstí a centrum Bruntálu. 15. ročník motorkářského Vítání jara přilákal davy zájemců a obdivovatelů strojů různých druhů a typů na dvou, třech i čtyřech kolech.

V krajském kole ekosoutěže Zlatý list se utkalo 19 základních škol z celého MS kraje

13. května 2024 9:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Celostátní ekologická soutěž Zlatý list má již velmi dlouhou tradici. V Břidličné na Bruntálsku proběhlo již 52. krajské kolo. Celou soutěž pořádá Český svaz chovatelů a Asociace středoškolských klubů České republiky.

Knihovnice z Frýdlantu připravují pro děti zajímavé besedy v průběhu celého roku

Na zajímavé besedy docházejí pravidelně do frýdlantské knihovny děti z mateřských a základních škol. S knihovnicemi probírají různorodá témata. Aktuálně to je například rodina. Nechybí samozřejmě ani čtení knížek.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

Hudební odpoledne v kavárně zlákalo stovku lidí, zatančit si tu chodí jednou měsíčně

13. května 2024 11:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Téměř stovka lidí se zúčastnila tanečního odpoledne v Hotelu Praha. Pořádal jej nový místní spolek Být spolu aktivní. Hudební setkání bylo určeno pro lidi seniorského věku, kteří se chtějí bavit a být společensky činní.

Novým Jičínem chodil žhář, zapaloval kontejnery na odpad

Novým Jičínem se potuloval žhář, který zapálil kontejnery na tříděný odpad. Stalo se tak na ulicích Jiráskova a Slovanská. Incident šetří policie.

Hasiči s cisternou a žebříkem projížděli úzké ulice, špatně parkující auta dostala za stěrač lístek

12. května 2024 8:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Open mic v Galerce podnítil k vystoupení pětici účinkujících

11. května 2024 15:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Multižánrový pořad Open mic získává v Novém Jičíně stále větší popularitu. Během hudebních večerů, které se konají jednou měsíčně, vystupují amatérští a začínající umělci. Někteří úplně poprvé, jiní se na pódium rádi vrací.

BEZ KOMENTÁŘE: Fotbalisté ze škol Butovická, Sjednocení a Jistebníku soutěžili

11. května 2024 12:42 | Studénka | Jan Plášil | Novojičínský expres

Největší žákovský fotbalový turnaj, podporovaný mimo jiné Fotbalovou asociací ČR a Asociací školních sportovních klubů, letos odstartoval svůj 25. ročník a zavítal také na fotbalový stadion ve Studénce

Zemřel archeolog a představitel historických postav Emanuel Grepl
Vydáno 8. února 2011 15:45, Nový Jičín, Michal Polášek
Nový Jičín zasáhla smutná zpráva. Ve čtvrtek zemřel po nemoci místní archeolog a představitel mnoha slavných historických rolí Emanuel Grepl. Proslul především jako téměř věrný dvojník maršála Laudona. Jeho přátelé z historických pluků mu chystají důstojné rozloučení při pohřbu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/23583/zemrel-archeolog-a-predstavitel-historickych-postav-emanuel-grepl