Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Výstava patchworku

Nový Jičín |

Až do konce tohoto týdne můžete v Muzeu Novojičínska obdivovat ruční výrobu přikrývek nebo třeba polštářů. První moravský patchwork klub tam vystavuje zhruba 300 výrobků, které za dobu své existence jeho členky vytvořily. Že nevíte, co to je patchwork? Pak je následující reportáž určena přímo vám.

Nahlásit chybu


Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

V Opavě byly nainstalovány nové informační panely. Najdete je na městském hřbitově a v Městských sadech

Včera 16:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Městských sadech byly nainstalovány nové informační panely. Nahradily původní 3, na kterých už se podepsal zub času. Čtvrtý se do sadů přesunul z Kolofíkova nábřeží, kde ho lidé moc nevyužívali.

Dům v Morávce byl v ohrožení kvůli požáru ohřívače bazénové vody

Dnes 7:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pět hasičských jednotek zasahovalo ve středu před polednem u požáru ohřívače vody do bazénu a garáže rodinného domu v Morávce. Dům hasiči svým rychlým zásahem zachránili, přesto majitelům vznikla škoda za zhruba 700 tisíc korun.

ADRA v Havířově uspořádala charitativní běh na podporu dobrovolnictví i pomoc hendikepovanému Honzovi

ADRA v Havířově uspořádala třetí ročník charitativního běhu na podporu dobrovolnictví. Výtěžek poputuje i na pomoc hendikepovanému mladíkovi. Akce se zúčastnili lidé s batolaty i senioři ve vysokém věku.


Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Biskup ostravsko-opavský požehnal prameny v Karlově Studánce při zahájení lázeňské sezóny

Včera 15:41 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.

Slezskoostravské Bazaly hostily trenérskou konferenci, přednášel i trenér španělského FC Sevilla

Na Bazalech proběhla další trenérská konference – ojedinělá akce určená jak trenérům, tak i fotbalovým nadšencům. Své zkušenosti zde letos předávali jak reprezentační trenéři, tak i šéftrenér mládeže FC Sevilla, José Ramón Collado.

Dvojici zlodějů policisté zadrželi krátce po vloupání v Havířově

Dnes 7:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na podezřelou dvojici vynášející věci z areálu firmy byli přes linku 158 upozorněni policisté z obvodního oddělení v Havířově-Šumbarku. O chvíli později už byli pachatelé zadrženi.

Moravskoslezští záchranáři jsou nejlepší z celé země. V soutěži Resusci cup nenašli přemožitele

15.5. si připomínáme Den linky 155, která patří zdravotnické záchranné službě. V našem regionu zvednou operátoři přes tisícovku tísňových volání každý den. Dobrou zprávou je že záchranáři z MS kraji jsou nejlepší z celé země, což potvrdili vítězstvím na soutěži Resusci cup 2024.

Malí fotbalisté si užili největší školní republikový turnaj

Také školáci ze Studénky se zapojili do celorepublikového žákovského fotbalového turnaje. Letos se koná jeho 25. ročník. Své síly poměřily děti ze základních škol Butovická, Sjednocení a z Jistebníku.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

14. května 2024 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

Hořely kontejnery, někdo je v noci zapálil úmyslně

13. května 2024 15:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Městem se potuloval žhář, který zapálil kontejnery na tříděný odpad. Stalo se tak na ulicích Jiráskova a Slovanská. Incident šetří policie.

Výstava patchworku
Vydáno 5. září 2007 0:00, Nový Jičín, Eva Bednářová
Až do konce tohoto týdne můžete v Muzeu Novojičínska obdivovat ruční výrobu přikrývek nebo třeba polštářů. První moravský patchwork klub tam vystavuje zhruba 300 výrobků, které za dobu své existence jeho členky vytvořily. Že nevíte, co to je patchwork? Pak je následující reportáž určena přímo vám.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/22124/vystava-patchworku