Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Opravy cest i plány na vznik parkovacích míst ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Nová parkovací místa i plány na jejich výstavbu. Ale také opravy a důležité úpravy komunikací. To jsou hlavní témata bilančního rozvoru s náměstkem primátora Frýdku-Místku Miroslavem Bártkem.

Z oblasti dopravy bylo nejzásadnějším milníkem pro Frýdek-Místek jednoznačně dokončení obchvatu.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V letošním roce došlo k otevření a zprovoznění v plném rozsahu obchvatu města. Čili už nám ubylo hlavně těžkých nákladních vozidel, která projížděla centrem města."
Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V roce 2023 se nám povedly některé projekty, co se týče oprav komunikací, chodníků. Provedli jsme rekonstrukci komunikace v ulici Na Štěpnici, v ulici Ostravské jsme provedli opravu autobusového zálivu a zároveň nové napojení ulice Ostravské na ulici Hlavní, kde je možné odbočit doleva směrem na Příbor. Došlo k rozšíření veřejného osvětlení v Zelinkovicích. Oprava komunikace tryskovou metodou – Bahno, Skalice, Lískovec. A z těch větších akcí to byla úprava a revize systému parkování. Zavedli jsme zvláštní autobusovou městskou hromadou dopravu do rekreačního střediska Olešná."

Velkým tématem je také nedostatek parkovacích míst. Město proto oslovilo odborníky z ČVUT v Praze, kteří v polovině roku přijeli se studenty ze tří zemí, aby společně pomohli navrhnout různá řešení.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tito vypracovali studie, které by přinesly více parkovacích míst a tyto studie se zaměřily na sídliště Slezská a Anenská. V této oblasti plánujeme úpravy. Hledáme nové lokality, kde by se dala tato parkovací místa realizovat. Momentálně máme vypracovanou i studii na nový parkovací dům. Tento by měl vzniknout místo bývalého kina Petra Bezruče."

Nová parkovací místa přibydou také na Slezské, kde se má vybudovat parkoviště vedle Sekerovy vily.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Plány na rok 2024 jsou odvodnění místní komunikace na ulici J. Opletala. Pak je to rekonstrukce vybraných křižovatek se světelným signalizačním zařízením. Úprava ulice Hlavní a úprava 8. pěšího pluku. To znamená, že z 8. pěšího pluku půjde odbočit doleva směrem na Frýdek. Pak je to oprava komunikace na ulici Pavlíkova. Od ulice Emy Destinové po nový most. A další ještě, co máme v plánu, výměnu svítidel veřejného osvětlení za LED svítidla. Další projekt, který se bude realizovat v příštím roce, je výstavba zastávky a autobusového zálivu v lokalitě U Lesa směrem k městské skládce."

Oprava a údržba chodníků se bude plánovat až po zimním období.

Nahlásit chybu


K tématu

Studie potvrdila možnost přeměny bývalého kina ve Frýdku-Místku na parkovací dům

11. prosince 2023 11:31 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek už má studii na nový parkovací dům. Ten by mohl vzniknout přestavbou bývalého Kina Petra Bezruče. Má nabídnout přes 300 parkovacích míst a také zachovat některé dodnes fungující prostory bývalého kulturního centra. Nyní se bude hledat zhotovitel projektové dokumentace.

Zelené parkoviště na Slezské ve Frýdku-Místku má být hotové ještě letos

Výstavba nového parkoviště na sídlišti Slezská ve Frýdku-Místku je před spuštěním. Místo zde najde na čtyři desítky aut. Stavba by měla začít do konce května a hotovo má být ještě letos. Parkoviště bude zasazeno do zeleně, aby se nenarušoval ráz okolí betonovou plochou.

V Ostravě začne stavba parkovacího domu pro 600 aut

16. února 2024 16:53 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Až 600 parkovacích míst nabídne nový parkovací dům v Ostravě. Stát bude mezi Skeletem a krajským úřadem, v místě současného parkoviště pro 77 aut. Parkovací dům by měl být hotový do konce roku 2025. Náklady jsou aktuálně odhadnuty na 397 milionů korun bez DPH.


Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.


Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Kalmarsund Floorball Cup vyhrál tým z Horní Suché, noční oslava po příjezdu byla velká

Kalmarsund Floorball Cup ve Švédsku vyhrál tým z Horní Suché v kategorii B14. Ve velké konkurenci došly daleko i dívky. Ze skvělého výsledku mají radost hráči, trenéři, rodiče i obec.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Včera 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Opravy cest i plány na vznik parkovacích míst ve Frýdku-Místku
Vydáno 25. prosince 2023 16:16, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Nová parkovací místa i plány na jejich výstavbu. Ale také opravy a důležité úpravy komunikací. To jsou hlavní témata bilančního rozvoru s náměstkem primátora Frýdku-Místku Miroslavem Bártkem.

Z oblasti dopravy bylo nejzásadnějším milníkem pro Frýdek-Místek jednoznačně dokončení obchvatu.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V letošním roce došlo k otevření a zprovoznění v plném rozsahu obchvatu města. Čili už nám ubylo hlavně těžkých nákladních vozidel, která projížděla centrem města."
Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "V roce 2023 se nám povedly některé projekty, co se týče oprav komunikací, chodníků. Provedli jsme rekonstrukci komunikace v ulici Na Štěpnici, v ulici Ostravské jsme provedli opravu autobusového zálivu a zároveň nové napojení ulice Ostravské na ulici Hlavní, kde je možné odbočit doleva směrem na Příbor. Došlo k rozšíření veřejného osvětlení v Zelinkovicích. Oprava komunikace tryskovou metodou – Bahno, Skalice, Lískovec. A z těch větších akcí to byla úprava a revize systému parkování. Zavedli jsme zvláštní autobusovou městskou hromadou dopravu do rekreačního střediska Olešná."

Velkým tématem je také nedostatek parkovacích míst. Město proto oslovilo odborníky z ČVUT v Praze, kteří v polovině roku přijeli se studenty ze tří zemí, aby společně pomohli navrhnout různá řešení.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Tito vypracovali studie, které by přinesly více parkovacích míst a tyto studie se zaměřily na sídliště Slezská a Anenská. V této oblasti plánujeme úpravy. Hledáme nové lokality, kde by se dala tato parkovací místa realizovat. Momentálně máme vypracovanou i studii na nový parkovací dům. Tento by měl vzniknout místo bývalého kina Petra Bezruče."

Nová parkovací místa přibydou také na Slezské, kde se má vybudovat parkoviště vedle Sekerovy vily.

Miroslav Bártek (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Plány na rok 2024 jsou odvodnění místní komunikace na ulici J. Opletala. Pak je to rekonstrukce vybraných křižovatek se světelným signalizačním zařízením. Úprava ulice Hlavní a úprava 8. pěšího pluku. To znamená, že z 8. pěšího pluku půjde odbočit doleva směrem na Frýdek. Pak je to oprava komunikace na ulici Pavlíkova. Od ulice Emy Destinové po nový most. A další ještě, co máme v plánu, výměnu svítidel veřejného osvětlení za LED svítidla. Další projekt, který se bude realizovat v příštím roce, je výstavba zastávky a autobusového zálivu v lokalitě U Lesa směrem k městské skládce."

Oprava a údržba chodníků se bude plánovat až po zimním období.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000040745/opravy-cest-i-plany-na-vznik-parkovacich-mist-ve-frydkumistku