Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku připravilo v nové sezóně 155 kroužků

Frýdek-Místek |

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku už rozjelo další sezónu zájmových kroužků. Letos jich je jen pro děti a veřejnost připraveno na 155. Další se také pořádají například přímo na školách. Z nabídky si vyberou všechny věkové kategorie. I když je někde už plno, ještě se přijímají náhradníci.

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku uzavřelo prázdniny, ve kterých proběhlo 59 nejrůznějších akcí a 29 táborů. Dohromady se v létě zapojilo na 3 200 dětí.

Patrik Siegelstein, ředitel SVČ Klíč F-M: "Už máme vydanou nabídku kroužků, kroužky už jsou z velké části plné a nabízíme teď aktuálně 155 kroužků jenom pro veřejnost. Potom ještě spousty dalších kroužků je ve školách a pro další děti a účastníky, které nezveřejňujeme."

V technickém úseku se podařilo letos otevřít 18 kroužků. Mezi ně patří například oblíbená legorobotika, programování ve Scratchi, základy elektroniky nebo progrmaování stavebnic Arduino.

David Plánička, pedagog volného času: "Letos jsme se snažili vyslyšet rodiče. Takže třeba například legorobotiky jsme přidali jeden kroužek navíc. Aby byly čtyři místo tří, oproti loňsku. A také jsme vyslyšeli rodiče ohledně programování ve Scratchi a otevřeli jsme kroužek pro pokročilé. Letos se nám podařila otevřít ještě jedna novinka. Je to projekt Slow motion, kde se jedná o fázovou animaci. Děti se naučí stříhat a skládat si dohromady obrázky, posouvat je po plátně a fotit například.

Další oblíbenou kategorií jsou taneční kroužky, které spadají pod Taneční skupinu Dance 4 Fun.

Linda Hořáková, pedagog volného času: "Zabýváme se tanečním stylem disco dance a show dance ve věku 3 až 16 let. Během roku se učíme zájmovou taneční choreografii, učíme se se svým tělem a zdokonalujeme rozsahy a fyzickou kondici. Máme výkonností kategorii hobby a závodní, kdy závodní složky poté navštěvují taneční soutěže a veřejná vystoupení."

A určitě nesmí chybět ani velký výběr sportovních kroužků, kterých je přes 30. Pohyb je určen dětem od dvou let až po dospělé.

Kamila Sikorová, pedagog volného času: "Rodiče, kteří chtějí sportovat se svými dětmi se mohou účastnit kroužků Hopsalínek anebo Badminton rodičů s dětmi. Pro dospělé samostatně potom nabízíme zdravotní cvičení s variacemi jógy a pilates. Novinkou pro letošní rok je Volejbal pro radost, kde děti učíme hravou formou volejbal, ale netlačíme tam úplně na výkon, chceme ať si to děti užijí. Další novinkou je potom Pohyb pro každého, kde se děti učí všestrannému sportu. Děti přijímáme do všech kroužků, kde místo je a kapacita to umožňuje po celou dobu kroužků. Takže ať se děti nebojí a přihlásí se klidně v březnu, dubnu, kdy budou chtít.

Z dalších kroužků jsou k dispozici například Cukráři, Hand Made, Paleta, Výtvarníček, modeláři, deskové hry, šachy, turistický oddíl nebo výuka na hudební nástroje. Podrobnosti o obsazenosti a přijímání náhradníků najdete na internetových stránkách Střediska volného času Klíč.

Nahlásit chybu


K tématu

Nejmenší děti navštěvují ve Frýdku-Místku kroužek Hopsalínek

23. října 2023 12:18 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rozvíjení řeči a pohybových dovedností. Nebo také postupné navazování prvních vztahů s vrstevníky. To mohou ve Frýdku-Místku kolektivně v rámci kroužku absolvovat i ty nejmenší děti. V doprovodu rodičů totiž navštěvují kroužek Hopsalínek ve středisku volného času.

Legorobotika děti ve Frýdku-Místku baví. SVČ má na všech akcích plno

31. srpna 2023 12:32 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Legorobotika děti velmi baví. Dokazují to pravidelně plné kroužky i akce z programu Prázdniny ve městě, které na léto připravilo Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku. Děti se naučí roboty skládat, a dokonce i jednoduše programovat, aby je mohly následně rozhýbat.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami u SVČ Klíč na akci Ahoj, prázdniny!

4. září 2023 15:45 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku připravilo závěrečné rozloučení s prázdninami. Na pátek 8. září chystá zábavný program pro malé i velké v rámci akce Ahoj, prázdniny! Vyplněné hrací plánky budou moci děti na akci vyměnit za dárky.


Na Lodičkách v Karviné se konal triatlon Boženy Němcové. Jednou z disciplín bylo veslování

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon. Jednou z jeho disciplín bylo veslování, podívejte se na reportáž.

Školáci navrhovali, co v Ostravě zlepšit. Diskutoval s nimi starosta centrálního obvodu

Školáci v centru Ostravy dostali otázku, co by ve svém městě zlepšili. Z námětů pak vzešla beseda se starostou centrálního obvodu, který se dětem snažil na jejich otázky osobně odpovědět. Zajímala je hlavně čistota, bezpečí nebo možnosti volnočasového vyžití.

Světlo a kořeny novojičínského rodáka na Staré poště

Stará pošta nabízí v květnu výstavu všestranného výtvarníka, novojičínského rodáka, Antonína Gavlase. Její název “Kořeny světla” odkazuje na jeho rodiště a na hlavní princip jeho tvorby.

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství, proměnou projde několik míst ve městě

V Karviné zkrášlují další veřejná prostranství. Po náměstíčku u Permonu a velké proměny prostoru u obchodního domu v centru města přišlo na řadu náměstíčko Gagarina a také plocha poblíž ulice Nedbalova. V současné době se už také připravuje proměna prostranství U Skleníku v Karviné-Ráji.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

17. května 2024 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.


V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

17. května 2024 13:28 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

17. května 2024 9:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

17. května 2024 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku připravilo v nové sezóně 155 kroužků
Vydáno 9. října 2023 16:21, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku už rozjelo další sezónu zájmových kroužků. Letos jich je jen pro děti a veřejnost připraveno na 155. Další se také pořádají například přímo na školách. Z nabídky si vyberou všechny věkové kategorie. I když je někde už plno, ještě se přijímají náhradníci.

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku uzavřelo prázdniny, ve kterých proběhlo 59 nejrůznějších akcí a 29 táborů. Dohromady se v létě zapojilo na 3 200 dětí.

Patrik Siegelstein, ředitel SVČ Klíč F-M: "Už máme vydanou nabídku kroužků, kroužky už jsou z velké části plné a nabízíme teď aktuálně 155 kroužků jenom pro veřejnost. Potom ještě spousty dalších kroužků je ve školách a pro další děti a účastníky, které nezveřejňujeme."

V technickém úseku se podařilo letos otevřít 18 kroužků. Mezi ně patří například oblíbená legorobotika, programování ve Scratchi, základy elektroniky nebo progrmaování stavebnic Arduino.

David Plánička, pedagog volného času: "Letos jsme se snažili vyslyšet rodiče. Takže třeba například legorobotiky jsme přidali jeden kroužek navíc. Aby byly čtyři místo tří, oproti loňsku. A také jsme vyslyšeli rodiče ohledně programování ve Scratchi a otevřeli jsme kroužek pro pokročilé. Letos se nám podařila otevřít ještě jedna novinka. Je to projekt Slow motion, kde se jedná o fázovou animaci. Děti se naučí stříhat a skládat si dohromady obrázky, posouvat je po plátně a fotit například.

Další oblíbenou kategorií jsou taneční kroužky, které spadají pod Taneční skupinu Dance 4 Fun.

Linda Hořáková, pedagog volného času: "Zabýváme se tanečním stylem disco dance a show dance ve věku 3 až 16 let. Během roku se učíme zájmovou taneční choreografii, učíme se se svým tělem a zdokonalujeme rozsahy a fyzickou kondici. Máme výkonností kategorii hobby a závodní, kdy závodní složky poté navštěvují taneční soutěže a veřejná vystoupení."

A určitě nesmí chybět ani velký výběr sportovních kroužků, kterých je přes 30. Pohyb je určen dětem od dvou let až po dospělé.

Kamila Sikorová, pedagog volného času: "Rodiče, kteří chtějí sportovat se svými dětmi se mohou účastnit kroužků Hopsalínek anebo Badminton rodičů s dětmi. Pro dospělé samostatně potom nabízíme zdravotní cvičení s variacemi jógy a pilates. Novinkou pro letošní rok je Volejbal pro radost, kde děti učíme hravou formou volejbal, ale netlačíme tam úplně na výkon, chceme ať si to děti užijí. Další novinkou je potom Pohyb pro každého, kde se děti učí všestrannému sportu. Děti přijímáme do všech kroužků, kde místo je a kapacita to umožňuje po celou dobu kroužků. Takže ať se děti nebojí a přihlásí se klidně v březnu, dubnu, kdy budou chtít.

Z dalších kroužků jsou k dispozici například Cukráři, Hand Made, Paleta, Výtvarníček, modeláři, deskové hry, šachy, turistický oddíl nebo výuka na hudební nástroje. Podrobnosti o obsazenosti a přijímání náhradníků najdete na internetových stránkách Střediska volného času Klíč.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000039516/stredisko-volneho-casu-klic-ve-frydkumistku-pripravilo-v-nove-sezone-155-krouzku