Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Předávání vysvědčení ukončilo školní rok ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek |

Poslední školní den patří tradičně velkolepé události předávání vysvědčení. Největší zážitek je to vždy hlavně pro žáky prvních tříd. Deváťáci se tím zase definitivně loučí se základní školou.

Žáci devátých tříd 6. Základní školy ve Frýdku-Místku se společně sešli v aule, kde slavnostně ukončili školní rok. Ještě předtím, než dostali vysvědčení, tak měli proslov, ve kterém shrnuli celé období základního vzdělávání.

Anketa žáci: 1.) Před devíti lety jsme vstoupili poprvé do této školy. Během těch devíti let jsme se naučili na prvním stupni psát, počítat, objevili jsme anglický jazyk. Potom, že na druhém stupni přišla covidová pandemie. Byla distanční výuka, ale nakonec jsme to zvládli s třídními učiteli."
Iveta Rzymanová, třídní učitelka 9. D, 6. ZŠ Frýdek-Místek: "Já musím říct jenom samé klady a pozitiva, protože to byli skvělí lidé, vychovaní, společenští, přátelští, takže na ně budu vzpomínat. A doufám, že v tom dalším studiu budou tak šikovní, jako byli tady."

Po proslovu jednotlivých pedagogů a také primátora města, který si letos vybral k návštěvě právě 6. Základní školu, dostávali žáci postupně svá poslední vysvědčení.

Anketa žáci: 2.) "I když jsem tady nechodil všech devět let, tak škola se mi celá líbila. Mám hodně kamarádů odtud. A i se budu stěhovat pryč, tak budu mít odtud hodně zážitků." – Kam se chystáš? – "Budu se stěhovat do Prahy, protože tam jsem se i narodil. A stěhuje se tam táta za prací, tak musím s ním." – A na školu? – "Na školu, to bude na gymnázium v Praze 6."
Anketa žáci: 3.) "Já si myslím, že to bylo super. Já jsem si to tady moc užila a chystám se na obchodní akademii."
Anketa žáci: 1.) "Já se chystám na obchodní akademii tady v Místku. Myslím si, že těch devět let bylo dobrých. Já jsem si to užil. Asi na to budu dlouho vzpomínat."
Iveta Rzymanová, třídní učitelka 9. D, 6. ZŠ Frýdek-Místek: "Většinou jdou na maturitní obory, gymnázia, průmyslové školy, zdravotní školy. Ale máme tam i manuálně zručné, takže budeme mít truhláře, tesaře, prodavačku."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Tak jako chodívám vítat prvňáčky na začátku školního roku, tak jsem se dnes rozhodl, že navštívím 6. Základní školu a zúčastním se předávání vysvědčení dvou devátých tříd a symbolicky se s nimi rozloučím. A samozřejmě jsem nakoukl i do dalších tříd. Včetně prvňáčků. A to, co já bych si přál nejvíc. A určitě nejenom já, ale i celý pedagogický sbor, aby to nadšení, které bylo cítit z těch očí těch nejmladších, tak aby jim vydrželo až do té deváté třídy a opouštěli tu školu opravdu s tím, že se mnohé naučily. Opouštěli ji rádi a vzpomínali na ni."

Frýdek-Místek zřizuje celkem 12 základních škol, z toho tři jsou v okrajových částech města.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Já přeji všem žákům a celým rodinám, aby během těch prázdnin je nic nepřekvapilo a aby se nestal žádný úraz. A abychom se ve zdraví zase v září potkali ve škole, všichni odpočatí a začali jsme nový školní rok."

Aktuálně ukončený školní rok měly všechny základní školy v evidenci 4 734 žáků.

Nahlásit chybu


K tématu

Žáci 7. ZŠ ve Frýdku-Místku pomáhají prodejní výstavou onkologicky nemocným dětem

5. června 2023 16:19 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Školáci ze 7. Základní školy ve Frýdku-Místku celý rok vytvářeli různé výtvarné práce. Nyní uspořádali velkou vernisáž, kde kompletně všechny výtvory prodali. Výtěžek dají organizaci Haima Ostrava, která se stará o onkologicky nemocné děti.

Deváťáci z Butovické se loučili se školou. Vzpomínky budou super

30. června 2023 8:58 | Studénka | Petra Dorazilová

Školákům začaly letní prázdniny. Než ale oficiálně skončilo vyučování, přišlo na řadu i loučení. Radost a současně dojetí prožívali zvlášť žáci devátých tříd, kteří naposledy usedli do lavic v Základní škole Butovická.

Prvňáčci na 2. ZŠ ve Frýdku-Místku se zapojí do inovativního projektu Začít spolu

4. září 2023 13:35 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Školáci se opět vrátili do lavic. Pro ty nejmenší to byl významný první školní den. Na 2. Základní škole navíc letos rozjíždějí projekt Začít spolu, který cílí hlavně na děti a jejich rozvoj. Nebo podporuje spolupráci mezi dětmi a také mezi školou a rodinou.


V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.

Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Dnes 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.


V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.

Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Vrátní

Sviadnov Nástup: od 20. května 2024 od 25 000 do 32 000 Kč/měsíc

TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.

Protidrogový vlak si ve Frýdku-Místku prohlédlo na 900 návštěvníků

Ve Frýdku-Místku se opět zastavil protidrogový vlak Revolution train. Ten interaktivní a unikátní formou představuje dětem i dospělým problematiku drogově závislých. Cílem projektu je ukázat, co se s člověkem stane, pokud propadne drogám.

Školní jarmark učil děti finanční gramotnosti, předvedly se i na “Kumštplace”

15. května 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Pestrý sortiment výrobků nabídl jarmark, který se konal v Základní škole Čeladná, a to ve spolupráci s klubem rodičů této školy.

Muzeum trojmezí v Jablunkově připravilo program ke Dni matek

14. května 2024 9:52 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Návštěvníci Muzea trojmezí v Jablunkově se mohli zapojit do aktivit, které byly připraveny ke Dni matek. Zatímco maminky si mohly dát kávu a v klidu si projít expozice, děti jim vyrobily drobné dárky.

Sbírka Daruj F-M vybrala na dráhu pro horská kola přes 217 tisíc korun

Parta nadšenců se rozhodla vybudovat na Palkovických hůrkách speciální dráhu pro jízdu na horských kolech. Určena bude pro amatérské i profesionální sportovce všech kategorií. Přihlásili se do sbírkového programu Daruj F-M a lidé i město jim přispěli dohromady přes 217 tisíc korun.

Frýdek-Místek nabízí 2 miliony korun za provoz zubní pohotovosti

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Měsíce jednání s krajem a stomatology nepřineslo výsledek, proto se rozhodla radnice jednat na vlastní pěst. Stomatologům nabídne za víkendové a sváteční služby dva miliony korun na rok.

Předávání vysvědčení ukončilo školní rok ve Frýdku-Místku
Vydáno 30. června 2023 15:12, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Poslední školní den patří tradičně velkolepé události předávání vysvědčení. Největší zážitek je to vždy hlavně pro žáky prvních tříd. Deváťáci se tím zase definitivně loučí se základní školou.

Žáci devátých tříd 6. Základní školy ve Frýdku-Místku se společně sešli v aule, kde slavnostně ukončili školní rok. Ještě předtím, než dostali vysvědčení, tak měli proslov, ve kterém shrnuli celé období základního vzdělávání.

Anketa žáci: 1.) Před devíti lety jsme vstoupili poprvé do této školy. Během těch devíti let jsme se naučili na prvním stupni psát, počítat, objevili jsme anglický jazyk. Potom, že na druhém stupni přišla covidová pandemie. Byla distanční výuka, ale nakonec jsme to zvládli s třídními učiteli."
Iveta Rzymanová, třídní učitelka 9. D, 6. ZŠ Frýdek-Místek: "Já musím říct jenom samé klady a pozitiva, protože to byli skvělí lidé, vychovaní, společenští, přátelští, takže na ně budu vzpomínat. A doufám, že v tom dalším studiu budou tak šikovní, jako byli tady."

Po proslovu jednotlivých pedagogů a také primátora města, který si letos vybral k návštěvě právě 6. Základní školu, dostávali žáci postupně svá poslední vysvědčení.

Anketa žáci: 2.) "I když jsem tady nechodil všech devět let, tak škola se mi celá líbila. Mám hodně kamarádů odtud. A i se budu stěhovat pryč, tak budu mít odtud hodně zážitků." – Kam se chystáš? – "Budu se stěhovat do Prahy, protože tam jsem se i narodil. A stěhuje se tam táta za prací, tak musím s ním." – A na školu? – "Na školu, to bude na gymnázium v Praze 6."
Anketa žáci: 3.) "Já si myslím, že to bylo super. Já jsem si to tady moc užila a chystám se na obchodní akademii."
Anketa žáci: 1.) "Já se chystám na obchodní akademii tady v Místku. Myslím si, že těch devět let bylo dobrých. Já jsem si to užil. Asi na to budu dlouho vzpomínat."
Iveta Rzymanová, třídní učitelka 9. D, 6. ZŠ Frýdek-Místek: "Většinou jdou na maturitní obory, gymnázia, průmyslové školy, zdravotní školy. Ale máme tam i manuálně zručné, takže budeme mít truhláře, tesaře, prodavačku."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Tak jako chodívám vítat prvňáčky na začátku školního roku, tak jsem se dnes rozhodl, že navštívím 6. Základní školu a zúčastním se předávání vysvědčení dvou devátých tříd a symbolicky se s nimi rozloučím. A samozřejmě jsem nakoukl i do dalších tříd. Včetně prvňáčků. A to, co já bych si přál nejvíc. A určitě nejenom já, ale i celý pedagogický sbor, aby to nadšení, které bylo cítit z těch očí těch nejmladších, tak aby jim vydrželo až do té deváté třídy a opouštěli tu školu opravdu s tím, že se mnohé naučily. Opouštěli ji rádi a vzpomínali na ni."

Frýdek-Místek zřizuje celkem 12 základních škol, z toho tři jsou v okrajových částech města.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Já přeji všem žákům a celým rodinám, aby během těch prázdnin je nic nepřekvapilo a aby se nestal žádný úraz. A abychom se ve zdraví zase v září potkali ve škole, všichni odpočatí a začali jsme nový školní rok."

Aktuálně ukončený školní rok měly všechny základní školy v evidenci 4 734 žáků.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000038001/predavani-vysvedceni-ukoncilo-skolni-rok-ve-frydkumistku