Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Strážníci budou zasahovat s novým vybavením

15. ledna 2016 16:00 | Orlová | David Stejskal

Strážníci městské policie postupně dovybavují své obranné prostředky. Může za to fakt, že se často při zásahu setkávají s útoky na vlastní osobu. Nové vybavení, které strážníkům zakoupilo město představí velitel Městské policie Roman Galia.

Město zve děti na ozdravné pobyty

15. ledna 2016 16:00 | Orlová | David Stejskal

Vedení města zve opět na ozdravné pobyty pro děti ze základních škol. Mají možnost využít služby, které nabízí Moravskoslezské sanatorium v Metylovicích pod Beskydami. Doposud vždy cestu do sanatoria hradilo město, samotné pobyty pak zdravotní pojišťovny.

Anonym v Orlové vyhrožoval bombovým útokem

15. ledna 2016 16:00 | Orlová | David Stejskal

Orlovští policisté museli v noci ze středy na čtvrtek reagovat na oznámení o umístění bomby. 37 minut po půlnoci totiž neznámý člověk ohlásil na dispečink, že je v restauraci na ulici U Moravy umístěno výbušné zařízení. Na místo okamžitě vyjelo několik jednotek bezpečnostních složek.

Aktuálně z Orlové 16. 1. 2016

15. ledna 2016 16:00 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

V Orlové proběhl Krajský přebor v šachu

15. ledna 2016 16:00 | Orlová | David Stejskal

Do Orlové se sjeli šachoví přeborníci z celého kraje. Probíhal tam totiž krajský přebor družstev středních škol v šachu. V každém týmu dorazili čtyři šachisté, kteří postupně bojovali v patnáctiminutových utkáních.

NsP Karviná má nové sanitky, dvě pro Orlovou

12. ledna 2016 15:43 | Orlová | David Stejskal

Deset nových vozů značky Ford Transit v sanitní úpravě má k dispozici karvinská nemocnice. Ty nahradí stávající staré sanitky, jejichž stav už nebyl vhodný k provozu. Nové sanitky budou sloužit pro převoz pacientů po celém okrese Karviná.

Školní družiny budou během prázdnin otevřeny

12. ledna 2016 15:42 | Orlová | David Stejskal

V Orlové bude po celý rok během prázdnin fungovat nová služba. Pro děti prvního stupně základních škol budou otevřeny školní družiny, kam je mohou rodiče každý den dovézt na hlídání. Jedná se o projekt ministerstva práce a sociálních věcí a financován je z evropských peněz.

Aktuálně z Orlové 12. 1. 2016

12. ledna 2016 15:41 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Novoroční koncert potěšil všechny generace

12. ledna 2016 15:39 | Orlová | David Stejskal

Teď pro vás máme připraveno trochu kultury. Do kulturního domu totiž přijeli zahrát členové symfonického orchestru z Příbora. Připraveno měli mnoho známých melodií a my jsme na koncertě nemohli chybět. Podívejte se teď na malou ochutnávku.

Je rozhodnuto: náměstí v Orlové se letos začne stavět

8. ledna 2016 14:26 | Orlová | David Stejskal

Nové náměstí v Orlové definitivně bude. Ministr financí Babiš svým podpisem stvrdil, že stát výstavbu podpoří. Stavět se začne letos prvního června a do konce roku 2018 by tak měla mít Orlová hotové zcela nové centrum.

Komerční sdělení více

Zájem o dovoz vody do bazénu cisternou výrazně roste!

Vodu do 435 bazénů loni navezly cisterny společnosti SmVaK Ostrava. Zájem obyvatel regionu o tuto službu meziročně výrazně vzrostl, téměř se zdvojnásobil. Důvodem je skutečnost, že vodárenská společnost nabízí osvědčenou a efektivní cestu, jak napustit zahradní bazén a vyhnout se sousedským sporům nebo problémům ve vodovodní síti. To vše za férovou cenu.

19 Grammy, 68 nominací, 100 koncertů a 250 řečníků. To jsou letošní Colours of Ostrava

Team Colours of Ostrava letos opět nabídne výběr toho nejlepšího ze světové hudební a kulturní scény. Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí současní popoví rebelové Sam Smith, američtí rockeři Queens of the Stone Age nebo nestárnoucí rocková legenda Lenny Kravitz. Dalšími hvězdami jsou například zpěvák a producent elektronické hudby James Blake, jamajský matador Sean Paul, severská popová diva Zara Larsson, stylové multižánrové trio Khruangbin z Texasu, éterická hudebnice Bat for Lashes nebo bluesový kytarista Gary Clark Jr. a další.

Reuse centrum Ostrava vrací každý měsíc do života 6 a půl tisíce věcí

Úspěšné ostravské reuse centrum, které čtvrtým rokem provozuje společnost OZO Ostrava, se už zapsalo do povědomí i srdcí mnoha Ostravanů i lidí z širokého okolí. Každý měsíc zde zhruba tisíc lidí nakoupí starší předměty, které jiní darovali za účelem jejich opětovného použití. Průměrný nákup 6 věcí zde pořídíte za 156 Kč. Ty putují přímo na účet sbírky Veřejná zeleň města Ostravy, z níž pak OZO podporuje projekty na výsadbu a údržbu ostravské zeleně.


NDM uvede ve 106. sezóně 16 novinek

Diváci v sezóně číslo 106 uvidí 16 novinek. Na repertoáru všech čtyř souborů zůstane 38 inscenací. Sezónu společně zahájí všechny soubory dvěma zářijovými galavečery v již osvědčeném modelu: v obou velkých divadlech (Antonína Dvořáka a Jiřího Myrona), tedy tam, kde jsou jednotlivé soubory nejvíc „doma“.

BALMETO CZ má nový osvětový web ekobalení

Společnost BALMETO CZ se od svého vstupu na trh v roce 2008 stala předním českým dodavatelem obalů a obalového materiálu. V současné době má BALMETO dvě pobočky vybavené vzorkovou prodejnou a sklady zásobené širokým sortimentem. BALMETO má ambici stát se v uvozovkách zákazníkem řízenou společností, což nejlépe vystihuje jeho vztah ke klientům.

Bezplatné vyšetření znamének v 15 městech dnes začíná v Opavě

Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou ode dneška podstoupit lidé v 15 městech republiky. Umožní to veřejně prospěšná akce Spolu proti melanomu, která se koná ve dnech 13. května až 6. června a dnes začíná v Opavě na Horním náměstí. Akci pro širokou veřejnost pořádá Česká průmyslová zdravotní pojišťovna již posedmé.

FN Ostrava získala prostředky na modernizaci Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství

Fakultní nemocnice Ostrava získala z Národního plánu obnovy Ministerstva zdravotnictví dotaci téměř 50 mil. korun na obnovu stávajících nebo nákup nových zdravotnických prostředků, přístrojového vybavení a technologií pro rehabilitaci pacientů po kritických stavech. Robotická neurorehabilitace nebo virtuální realita umožní intenzivnější rehabilitaci pacientů s poruchami centrální nervové soustavy a s posttraumatickými stavy pohybového aparátu či pacientů po ortopedických operacích nebo amputacích.

Více