Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Start tuning a drift sezóny 2024 Ostrava

Nekonečná zima s upravenými vozy zamknutými v garáži je u konce. Je čas odstartovat sezónu na velkém Zahájení sezóny od Sníženo.cz a Lower United. Tradiční akce s mnohaletou tradicí zaplní ostravské Centrum bezpečné jízdy Libros upravenými tuningovými vozidly, kterou doplní obrovská zóna amerických vozů a supersportů. Pro tento rok se můžete těšit na několik obdivuhodných upravených trucků a také novou offroad exhibici upravených terénních vozidel.

Celou výstavu a tuningovou plochu okoření velký drifterský závod ve kterém se setká elita jezdců z Česka, Slovenska a Polska. Stovky koní pod kapotou každého drift speciálu zahalí celý Polygon do bílého kouře z pneumatik a ze souboje vzejde jen jediné! Mezi ty nejlepší, kteří se umístí na žebříčku vítězů se rozdá prize money o částce 50 000,- Kč! Celý závod proběhne pod záštitou FURTBOKEM týmu a to zaručuje opravdu perfektní podívanou.

Akce se uskuteční v sobotu 27. dubna 2024 v areálu Centrum bezpečné jízdy Libros v Ostravě. Vstupné na akci je 250,- Kč pro dospělou osobu. Děti do 12 let a ZTP mají vstup zcela zdarma. Parkovné bude v omezené míře dostupné přímo v areálu za cenu 50,- Kč / vůz.

Pro více informací sledujte sociální sítě Sníženo.cz a události akce.

Zahájení auto moto sezóny -> https://fb.me/e/53AduJylv

DRIFTKING of Libros -> https://fb.me/e/4ZVaJPIhJ

Sraz amerických vozů -> https://fb.me/e/1L8jgvhRt



Zlatorudná chalupa v Suché Rudné se dočkala záchrany díky nadšení nových majitelů, dobrovolníků a přátel

Dnes 19:39 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Před více než sto lety si nechal továrník a podnikatel v textilnictví Alois Plischke v podhůří Jeseníků postavit dům, kterému se tehdy říkalo Plischeho vila. Po poválečné konfiskaci objekt připadl Lesům České republiky jako bydlení pro lesníky. Byl bohužel téměř neudržován a chátral. Teprve noví majitelé se pustili do jeho záchrany.

V mošnovské zóně vyrůstá továrna na vinuté vodiče. Práci v ní najde 60 - 90 pracovníků

Jak už jsme vás informovali, Ostravě se podařilo přilákat do mošnovské průmyslové zóny důležitého investora. Jde o italskou společnost IRČE, která patří mezi přední světové výrobce vinutých vodičů pro nejrůznější stroje. Závod rychle roste a na podzim by už v něm mělo pracovat téměř 100 lidí.

Ostravská jatka jsou mezi nejlepšími stavbami Evropy. Vedení města úspěch potěšil

Ostrava má oficiálně jednu z nejzajímavějších staveb v celé Evropě. V prestižní ceně Evropské unie za současnou architekturu se zrekonstruovaná městská jatka umístila mezi pěticí finalistů. Autorem nové podoby stavby je polský architekt Robert Konieczny.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Majáles v Havířově úplně nevyšel, i přes bohatý program studenti brzy odešli

V Havířově se konal na náměstí Republiky Majáles. Přesto, že si studenti naplánovali zábavu až do večera, už v odpoledních hodinách bylo náměstí téměř prázdné. Radnice na akci studentům poskytla 150 tisíc korun.

Muzeum Beskyd uspořádalo prohlídku s názvem Zmizelý duch starých frýdeckých hospod po desítkách bývalých podniků

Teď vás zveme na krátkou procházku po Frýdku Místku. Jedná se o další ze série komentovaných prohlídek Frýdku i Místku. Společně s historikem Muzea Beskyd a průvodcem si účastníci mohli připomenout zašlou slávu Fýdeckých hospod, restaurací i domů které už dnes mají jiné využití, nebo ani neexistují.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala v Havířově ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

Nová Horka zavoní liliemi a překvapí i děti, 1. května zve na mušketýry

Zámek Nová Horka zahájil v dubnu hlavní turistickou sezonu. V jejím průběhu znovu zavoní liliemi, připravuje program pro děti, a také připomene dobu, kdy tu byl ústav pro mentálně postižené ženy.

Pro opařené dítě přiletěl na šumbarské sídliště vrtulník

Dnes 21:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přistání záchranářského vrtulníku na sídlišti mohli sledovat v pondělí dopoledne lidé v Havířově-Šumbarku. Zdravotníci tam spěchali k opařenému dítěti.

Divadelní Kopřiva otevřela jednu ze scén i v muzeu Tatra

Dnes 11:50 | Celý MS kraj | Petra Dorazilová

Už po osmatřicáté ovládla Kopřivnici přehlídka netradičních divadel s názvem Kopřiva. Velký divadelní svátek nabídl osm představení, jedno z nich se odehrálo i nevšedních prostorách Muzea nákladních automobilů Tatra.

Studenti a dobrovolníci zalesňují kalamitní svahy na Javorníku

Pod vrcholem Velkého Javorníku se už podruhé sešli studenti středních škol a také dobrovolníci, kteří tam lesákům pomohli se zalesňováním svahů postižených kalamitou. Lesy tam zdecimoval kůrovec a také houba václavka.

Na beskydskou Prašivou se slétly čarodějnice, jedna shořela na hranici

Prostranství před Horskou chatou Prašivá v Beskydech po roce patřilo tradičnímu loučení se zimou a pálení čarodějnic. Těch opět přiletělo několik a jedna skončila v ohni.

Dopravu mezi Havířovem a Ostravou zkomplikovala tragická nehoda

Včera 10:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Záchranné práce a následné vyšetřování tragické dopravní nehody zkomplikovalo v neděli dopravu na frekventovaném úseku mezi Havířovem a Ostravou. Kolize zablokovala Rudnou ulici poblíž křižovatky s Vratimovskou.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

27. dubna 2024 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.