Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Skvěle zvládli pěveckou soutěž, i když obvykle neradi mluví

16. února 2024 12:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Praktická škola a odborné učiliště pořádala další ročník pěvecké soutěže Doremi. Prezentovat se na ni mohou děti s lehčím a středním mentálním postižením. Všichni letošní soutěžící stáli před publikum poprvé.

Střední škola v Novém Jičíně nabízí technické a zemědělské obory

15. února 2024 18:47 | Nový Jičín | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Teď se přesuneme do Nového Jičína, na SŠ technickou a zemědělskou. Ta nabízí mimo jiné i tři obory podporované krajskými stipendii – obor zedník, tesař a nástrojář. Více v reportáži.

“Stará” Komenská se chce zbavit klecí, město má peníze nachystány a čeká na projekt

15. února 2024 18:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Vedení radnice letos postupně navštěvuje všechny městské základní školy. Zjišťuje aktuální potřeby a nedostatky, zejména co se týče stavu budov. V únoru proběhla tato revize v Základní škole Komenského 68.

Pěvecká soutěž konaná v Novém Jičíně vítá i děti, které obvykle komunikují nerady

V Novém Jičíně se konala pěvecká soutěž, na které se mohou prezentovat děti s lehčím a středním mentálním postižením. Většinou se potýkají s autismem, postavit se před publikum je pro ně velký okamžik.

Tématem prevencí na školách je sprejerství a také kyberšikana

14. února 2024 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Městská policie v rámci své preventivní činnosti navštěvuje znovu všechny novojičínské základní školy. Přednášky zaměřuje na aktuální problémy - zejména kyberšikanu a bezpečnou komunikaci na sociálních sítích.

Vedení novojičínské radnice vyrazilo na prohlídku škol, na Komenského slíbilo nové hřiště a šatny

13. února 2024 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Vedení novojičínský radnice postupně navštěvuje všechny městské základní školy. Zjišťuje aktuální potřeby a nedostatky, zejména co se týče stavu budov. V únoru proběhla tato revize v Základní škole Komenského 68.

Muzeum opatruje Řád čestné legie, patřil císařskému lékaři

12. února 2024 16:38 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Pracovníkům Muzea Novojičínska se z Vídně podařilo získat předmět z pozůstalosti významného novojičínského rodáka - osobního císařského lékaře. Přivezli jeho Řád čestné legie, tedy nejvyšší francouzské vyznamenání.

Preventisté se opakovaně vrací do škol, děti často nevědí, za co už mohou být potrestány

12. února 2024 11:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Městská policie v Novém Jičíně v rámci preventivní činnosti znovu navštěvuje všechny místní základní školy. Přednášky zaměřuje na největší aktuální nešvary: komunikaci na sociálních sítích, sprejerství a chování v kolektivu spolužáků.

Masopustní jarmark s průvodem rozveselil novojičínské centrum

Průvod masek a jarmark s prodejem různých dobrot a řemeslných výrobků. Tradiční masopustní veselí vypuklo i v Novém Jičíně a vneslo do centra města rozvernou náladu.

Školáci se díky mezinárodnímu projektu učí být vytrvalí a umět pomáhat

Školáci z Nového Jičína se řadí mezi dalších asi 8 milionů mladých lidé na světě, kteří se účastní programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu. Jeho cílem je vést mládež k samostatnosti a starosti o své okolí.

Jubilejní expedice horolezců vedla do Návštěvnického centra, potrvá měsíc

Horolezecký oddíl funguje v Novém Jičíně 70 let. U této příležitosti uspořádal výstavu v Návštěvnickém centru. Jsou tu k vidění fotografie, ale i výbava, ta z padesátých let až po současnost.

Nová Komenská je "nová" čtyři desítky let

Název školy Komenského 66 je obvykle spojován s označením “nová Komenská”. Nicméně “nová” je letos už 40 let. Jubileum si připomene několika akcemi, tou první je výstava na Staré poště.

S opravou některých děr nečekají technické služby na jaro

Z hlediska údržby komunikací patří tato zima k těm lehce podprůměrným. I tak se ale na silnicích objevuje množství výtluků, s jejich opravou technické služby nečekají až na jaro.

Novojičínští horolezci slaví, vrcholy zdolávají už 70 let

Horolezecký oddíl funguje v Novém Jičíně 70 let. Při této příležitosti uspořádal výstavu v Návštěvnickém centru. Jsou tu k vidění fotografie i výbava a výstroj, ta z padesátých let až po současnost. Zavzpomínat přijel i novojičínský rodák, horolezec Leopold Sulovský.

Novojičínská mládež se zapojila do ceny vévody z Edinburghu

Školáci z Nového Jičína se řadí mezi dalších asi 8 milionů mladých lidé na světě, kteří se účastní programu Mezinárodní cena vévody z Edinburghu. Jeho cílem je vést mládež k samostatnosti a starosti o své okolí.

Stav školní kuchyně na Dlouhé je velký problém

Jednou z největších investic letošního roku bude v Novém Jičíně rekonstrukce kuchyně v základní škole na ulici Dlouhá. Stát bude více než 31 milionů korun. Klíčová je tato kuchyně i pro další školy a školky ve městě.

Švihadlový Blecha cup oslavil jubilejní ročník

Novojičínský Blecha cup oslavil svůj desátý ročník - a jak jinak, než početně obsazenou soutěží skokanů přes švihadlo. Ta je specifická v tom, že v ní měří své dovednosti celé týmy.

Do pasti internetového podvodu spadli další lidé, na návrat peněz je téměř nulová šance

Další případ finančního podvodu s vidinou snadného zisku řeší novojičínští kriminalisté. Zatím neznámí pachaté podvodem připravili své dvě oběti o téměř 600 tisíc korun.

Seminář představil TOP 13 projektů města za téměř 170 milionů

Radnice představila 13 nejvýznamnějších projektů letošního roku. Zastupitelé se s nimi mohli seznámit na semináři, pro veřejnost bude připravena prezentace na webu města.

Novojičínská radnice představila nejdůležitější investice roku

Novojičínská radnice představila 13 nejvýznamnějších projektů letošního roku. Zastupitelé se s nimi mohli seznámit na semináři, pro veřejnost bude připravena prezentace na webu města.

Vody novojičínského bazénu rozčeřili nejlepší plavci severní Moravy

Plavecký klub Nový Jičín pořádal první kolo letošního Mistrovství České republiky družstev. Ve vodách zdejšího bazénu se o postup do semifinále utkali nejlepší plavci Moravskoslezského kraje.

Policie ocenila své nejlepší lidi z Novojičínska za rok 2023

Policie ocenila své nejlepší pracovníky z oblasti Novojičínska za rok 2023. Jak na ceremoniálu zaznělo, tento okrese je v rámci kraje na prvním místě v objasněnosti trestných činů.

Novojičínští policisté řeší další podvod, lidé neznámo kam poslali 600 tisíc

31. ledna 2024 13:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Další případ internetového podvodu s vidinou snadného zisku řeší novojičínští kriminalisté. Dosud neznámí pachatelé připravil své dvě oběti o téměř 600 tisíc korun.

Oprava klíčové kuchyně přijde Nový Jičín na třicet milionů

30. ledna 2024 10:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Jednou z největších investic letošního roku bude v Novém Jičíně rekonstrukce kuchyně v základní škole na ulici Dlouhá. Stát bude více než 31 milionů korun. Klíčová je tato kuchyně i pro další školy a školky ve městě

Studenti Mendelovy střední školy si zahráli na novojičínské zastupitele

29. ledna 2024 16:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnici navštívili studenti Mendelovy střední školy, konkrétně oboru veřejnosprávní činnost. Seznámili se s fungováním místní samosprávy a zahráli si na zasedání zastupitelstva.