Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vydávali se za policisty a rychlým zásahem obrali muže v Ostravě o vše, co měl u sebe

Celý MS kraj |

Tři muži přepadli řidiče v Ostravě-Mariánských Horách. Tvrdili, že jsou policisté, ale nepředložili žádný průkaz. Po napadení poškozeného obrali o všechny věci, které měl u sebe a utekli. Povedenou trojici postupně dopadli policisté a teď jim hrozí až deset let vězení.

Loupežné přepadení, soud a odvoz do vazby; zdroj videa: Policie ČR

V polovině února letošního roku přijal operační důstojník oznámení o loupežném přepadení v části Ostravy Mariánských Horách.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jak sám oznamovatel uvedl, oslovili ho tři muži, kteří se představili jako policisté. Byli agresivní a požadovali po něm vše, co měl u sebe. Žádný z těch údajných policistů neměl uniformu ani nepředložil služební průkaz. Vše se odehrálo v autě, které bylo zaparkované na Mariánském náměstí. Poškozenému se podařilo vystoupit, ale neznámí pachatelé ho ještě povalili na zem a udeřili ho. Nakonec mu odcizili mimo jiné doklady, platební karty, bezdrátová sluchátka, ale také batoh plný jídla."

Na místo se okamžitě sjely policejní hlídky, které začaly propátrávat okolí. I přesto, že oznámení bylo zhruba 10 minut po spáchání skutku, pachatelé byli pryč. Odjeli autem. Velkou roli hrála duchapřítomnost poškozeného, který si zapamatoval část registrační značky, což výrazně pomohlo k rychlejšímu ztotožnění majitele auta, kterým pachatelé odjeli.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Případ si do své gesce převzali kriminalisté z Mariánských Hor. Okamžitě začali pátrat po všech pachatelích, kteří by mohli mít loupežné přepadení na svědomí. Při samotném rozplétání případu se ukázala profesionalita mezi jednotlivými útvary a díky spolupráci se podařilo ustanovit dvě podezřelé osoby. Samotná součinnost vedla až na Opavsko, kdy policisté z obvodního oddělení Hlučín velkou měrou přispěli ke ztotožnění třetího pachatele."

Podezřelými byli muži ve věku 44, 51 a 56 let. Všichni mají bohatou trestní minulost. Netrvalo dlouho a postupně kriminalisté na základě předchozích souhlasů všechny tři muže zadrželi.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 5. oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání a všechny tři muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté podali cestou státního zástupce návrh na jejich umístění do vazby, což soudce u všech akceptoval. V konečném důsledku hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody až na deset let."

Nejstarší z obviněných mužů s kriminalisty nespolupracoval, využil svého zákonného práva a k věci nevypovídal. Ostatní obvinění sice vypovídali, ale jejich verze se rozcházely.

Nahlásit chybu


K tématu

Policisté hledají svědky loupežného přepadení v Ostravě

13. října 2023 11:34 | Ostrava-město | Jiří Cileček

26letý muž napadl na travnaté ploše v Ostravě poškozeného, kterému následně ukradl telefon. Policisté byli na místě do pár minut a pachatele zadrželi. Toho soud poslal už do vazby. Policie ale hledá svědky, kteří měli v době útoku místem procházet.

Pohotový zákazník zadržel 18letého lupiče v trafice ve Frýdku-Místku

4. května 2023 13:07 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Teprve 18letý mladík přepadl s nožem v ruce trafiku ve Frýdku-Místku. Nic ale neukradl a naštěstí ani nikomu neublížil. Zrovna v době přepadení totiž přišel do trafiky pohotový zákazník, který lupiče chytil a zadržel do příjezdu policie.

Recidivista kvůli dluhům přepadl zlatnictví v Kopřivnici, chytili ho do 24 hodin

30. května 2023 9:54 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dluhy dohnaly 31letého recidivistu k loupežnému přepadení. S nožem v ruce přepadl zlatnictví v Kopřivnici a utekl se šperky za 420 tisíc korun. Okamžitě je prodal v Ostravě, poplatil dluhy a zbytek utratil. Kriminalisté si pro něj přišli do 24 hodin. V rejstříku trestů má přitom už 10 záznamů.


V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Dnes 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Dnes 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

Dnes 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

25. dubna 2024 13:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

25. dubna 2024 13:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

25. dubna 2024 13:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

25. dubna 2024 12:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

25. dubna 2024 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Vydávali se za policisty a rychlým zásahem obrali muže v Ostravě o vše, co měl u sebe
Vydáno 28. března 2024 12:41, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Tři muži přepadli řidiče v Ostravě-Mariánských Horách. Tvrdili, že jsou policisté, ale nepředložili žádný průkaz. Po napadení poškozeného obrali o všechny věci, které měl u sebe a utekli. Povedenou trojici postupně dopadli policisté a teď jim hrozí až deset let vězení.

Loupežné přepadení, soud a odvoz do vazby; zdroj videa: Policie ČR

V polovině února letošního roku přijal operační důstojník oznámení o loupežném přepadení v části Ostravy Mariánských Horách.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Jak sám oznamovatel uvedl, oslovili ho tři muži, kteří se představili jako policisté. Byli agresivní a požadovali po něm vše, co měl u sebe. Žádný z těch údajných policistů neměl uniformu ani nepředložil služební průkaz. Vše se odehrálo v autě, které bylo zaparkované na Mariánském náměstí. Poškozenému se podařilo vystoupit, ale neznámí pachatelé ho ještě povalili na zem a udeřili ho. Nakonec mu odcizili mimo jiné doklady, platební karty, bezdrátová sluchátka, ale také batoh plný jídla."

Na místo se okamžitě sjely policejní hlídky, které začaly propátrávat okolí. I přesto, že oznámení bylo zhruba 10 minut po spáchání skutku, pachatelé byli pryč. Odjeli autem. Velkou roli hrála duchapřítomnost poškozeného, který si zapamatoval část registrační značky, což výrazně pomohlo k rychlejšímu ztotožnění majitele auta, kterým pachatelé odjeli.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Případ si do své gesce převzali kriminalisté z Mariánských Hor. Okamžitě začali pátrat po všech pachatelích, kteří by mohli mít loupežné přepadení na svědomí. Při samotném rozplétání případu se ukázala profesionalita mezi jednotlivými útvary a díky spolupráci se podařilo ustanovit dvě podezřelé osoby. Samotná součinnost vedla až na Opavsko, kdy policisté z obvodního oddělení Hlučín velkou měrou přispěli ke ztotožnění třetího pachatele."

Podezřelými byli muži ve věku 44, 51 a 56 let. Všichni mají bohatou trestní minulost. Netrvalo dlouho a postupně kriminalisté na základě předchozích souhlasů všechny tři muže zadrželi.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 5. oddělení obecné kriminality zahájil trestní stíhání a všechny tři muže obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté podali cestou státního zástupce návrh na jejich umístění do vazby, což soudce u všech akceptoval. V konečném důsledku hrozí obviněným mužům trest odnětí svobody až na deset let."

Nejstarší z obviněných mužů s kriminalisty nespolupracoval, využil svého zákonného práva a k věci nevypovídal. Ostatní obvinění sice vypovídali, ale jejich verze se rozcházely.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042303/vydavali-se-za-policisty-a-rychlym-zasahem-obrali-muze-v-ostrave-o-vse-co-mel-u-sebe