Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu

Těrlicko |

Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Během víkendu tady proběhne 4. ročník mezinárodního závodu Blackcomb.cz a poté následuje v neděli mistrovství republiky ve wakeboardingu a wakeskatingu.”

Svá želízka v ohni měl také havířovský klub vodního lyžování.

Jakub Vilém Dian, závodník, Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Jsme tady na Blackcomb.cz community wakecup, jsou to mezinárodní závody a chtěl bych být na stupíncích. Dneska jsem upadl, ale to nevadí, protože postupujeme do finále všichni. V sobotu pojedu ještě další dvě finálové jízdy a v neděli se tady pojede mistrák. Byl jsem na závodech v Bratislavě, kde jsem skončil na čtvrtém místě.”
Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Blackcomb.cz wakecup 2023 je tříhvězdičkový závod započítávají se do mezinárodního bodování světového žebříčku. Je to prestižní závod, jelikož je tříhvězdičkový. Pro mini jezdce v té době pořádáme jednohvězdičkový závod, který se také započítává do žebříčku. Očekáváme mezinárodní účast, máme nahlášeny závodníky ze sedmi zemí a čekáme hojnou účast kolem 80 až 100 závodníků všech kategorií. Máme tady také připravený nádherný doprovodný program. Doufám, že přijedou ti nejlepší z nejlepších. Každopádně bude startovat náš loňský mistr republiky v kategorii open Kryštof Wlosok, který doufám obhájí prvenství i letos. Náš oddíl bude mít zastoupeno zhruba 15 závodníků ve všech kategoriích, a to jak dětí, mládeže a žen i mužů.”

Diváci mohli po tři dny sledovat kvalifikační a soutěžní jízdy závodníků v nejrůznějších kategoriích.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “V pátek bude kvalifikace závodu Blackcomb. Kategorie začínáme vlastně U11, dívky U11 chlapci a potom dle kategorií rozdělené do 15 a 18 let, otevřená kategorie muži, veteráni muži a samozřejmě ženy. A je tam i kategorii wakeskate, kde jsou kategorie jenom dívky a chlapci.”

Závodnímu víkendu počasí příliš nepřálo, samotným závodníkům však déšť nevadil.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Závody se budou konat za každého počasí. Jediné, co nám může závody přerušit, jsou blesky a hromy, to musíme vypnout vlek a vyhnat všechny z vody, aby se nikomu nic nestalo. Čili z bezpečnostních důvodů za bouřky vlek jet nemůže, jinak déšť nevadí.”

Vodní lyžování patří mezi nejoblíbenější atrakce na Těrlické přehradě. Podporu má i u obce, která chce přehradu využívat mnohem více.

David Biegun (Naše Těrlicko), starosta Těrlicka: “Chtěl bych poděkovat organizátorům této víkendové akce, protože je to velké vyžití pro obec Těrlicko a je to i velká reklama pro obec Těrlicko, protože máme krásnou přehradu, akorát nevyužívanou. Ten potenciál tady je velmi velký, ale musíme se s ním naučit pracovat. My do budoucna na obci bychom tyto akce chtěli hodně podporovat, protože si myslím, že to je to, proč to v Těrlicku chceme. Chceme ty lidi tady přitáhnout, aby si vyzkoušeli vodní lyžování, protože není to úplně všude a chceme taky, aby si ať už pasivně nebo aktivně mohli u té vody odpočinout. Máme v plánu udělat plno moderních věcí, jako jsou třeba vodní mola, která bychom měli v příštím roce už instalovat. Chtěli bychom také udělal přívoz, který by měl spojit jednotlivé části Těrlicka, protože přehrada to přece jenom rozdělila. Ale na prvním místě jsou vždycky akce pro širokou veřejnost, které nám budou to jméno Těrlicka zlepšovat.”
Nahlásit chybu


K tématu

Za vodním vlekem na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu

8. srpna 2023 16:35 | Těrlicko | Libor Běčák

Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Hasiči z Havířova-Životic jsou při záchraně tonoucího sehraný tým

31. července 2023 11:58 | Havířov | Bára Kelnerová

Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Havířova-Životic je předurčena k záchraně osob z vodní hladiny. I proto pravidelně cvičí na Těrlické přehradě. Přesné postupy a koordinaci zúročili na Slezské Hartě, kde v rámci celostátní soutěže obsadili druhé místo.

Dobráci z Životic trénovali na Těrlické záchranu tonoucího

30. července 2023 9:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Dobrovolní hasiči z Havířova-Životic v sobotu trénovali různé zásahy na hladině Těrlické přehrady. Ověřovali si tím své schopnosti pro rychlý a efektivní zákrok v případě skutečné potřeby nejen na přehradě, ale i při jiných mimořádných událostech, například povodních.


Protest proti továrně v Dolní Lutyni neslábne, atmosféra setkání s občany byla opět napjatá

Kulturní dům v Dolní Lutyni znovu naplnili občané nespokojení s plánovanou stavbou továrny v obci. Vadí jim zabírání úrodné půdy a rozdělení vesnice, ale taky to, že stále nevědí, kdo je investorem. Spíš než pro odpovědi na otázky přišli na pondělní setkání protestovat.

Karvinští strážníci monitorují prostor v Karviné-Loukách kvůli prostitutkám

V Karviné-Loukách začali strážníci kvůli přítomnosti prostitutek lokalitu monitorovat. Jde o opatření pro řidiče, kteří jejich služby využívají, aby si uvědomili, že nahrávka může být použita jako důkazní prostředek pro pozdější správní řízení před přestupkovou komisí.

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí. Klíčová stavba by měla být dokončena v roce 2029

Jižní obchvat Komárova už má pravomocné územní rozhodnutí. Tato dopravní stavba je klíčová nejen pro Opavu, ale zejména pro západní část Moravskoslezského kraje.

Uplynulo 79 let od osvobození Ostravy. Vzpomínka na padlé se uskutečnila v Komenského sadech

Ostrava si 30. dubna tradičně připomněla osvobození města od fašistických okupantů. Vyvrcholila tak Ostavsko-opavská operace, která byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Průmyslové město osvobodili kromě Rudé armády také příslušníci 1. čs. armádního sboru.

DIAMO zveřejní možnosti sanace heřmanické haldy 20. června

Heřmanická halda. Je jí sto let, leží na okraji Ostravy, kousek od čtvrtí Hrušov a Heřmanice. Její rozloha je 60 hektarů, na kterých je uloženo 30 milionů tun hlušiny z bývalých dolů. Materiál, který obsahuje také uhlí, hoří. A i když jsou podzemní požáry uhelných odvalů běžné, například v sousedním Polsku jich doutná a prohořívá na 15, u Heřmanické haldy to je možné vnímat jako problém. Je tam totiž uložen také nebezpečný odpad z koksoven.

První moduly nového pavilonu Karvinské hornické nemocnice už dorazily

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice (KHN). Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly. Vznikne tak zázemí pro operace nádorových onemocnění prsu, jednodenní chirurgii a laparoskopické výkony.

Roztržka v tramvaji skončila napadením, poškozenému pak žena ukradla batoh, policie pátrá po dvou osobách

Policisté z Ostravy-Vítkovic prověřují případ výtržnictví a ublížení na zdraví, kdy po slovní rozepři v tramvaji mezi zastávkami Karpatská a Horymírova došlo k fyzickému napadení 44letého muže. Útok si vyžádal lékařské ošetření a poškozený přišel i o batoh s osobními věcmi a mikinu. Policie žádá veřejnost o pomoc s vypátráním obou osob.

Evu s 360 kily usadili do lázeňského parku v Čeladné na třítunový podstavec

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku v Rehabilitačním centru Čeladná.

V Karviné zastaví protidrogový vlak, prohlídky si rezervujte

Po sedmi letech zastaví ve dnech 6. a 7. května v Karviné na vlakovém nádraží protidrogový vlak se šesti vagóny, čtyřmi kinosály, osmi interaktivními místnostmi a skutečným příběhem o drogové závislosti.

Karvinská hornická nemocnice staví modulárním systémem další pavilon

Do další fáze se uplynulý týden posunula výstavba nového pavilonu chirurgických oborů Karvinské hornické nemocnice. Na připravenou základovou desku začínají stavaři ukládat jednotlivé moduly.

V Karviné začala II. etapa opravy ulice Borovského, první část je průjezdná

Rekonstrukce ulice Borovského se posunula do 2. etapy. V tuto chvíli je již opravená část silnice průjezdná a práce se posunuly výše k ulici Na Kopci.

SDH Karviná-Ráj pořádá na Lodičkách oslavu k 100. výročí založení sboru

Na oslavu 100. výročí vás zvou dobrovolní hasiči z Karviné-Ráje. Koná se 18.5. 2024 v areálu Loděnice, příjezd hasičkých aut po spanilé jízdě městem do areálu Loděnice je předpokládán ve 12:30 hodin.

V Havířově se konala Studentská ošetřovatelská konference

Paliativní péče byla hlavním tématem na Studentské ošetřovatelské konferenci, která se konala na vysoké škole Prigo v Havířově.

Program Majálesu v Havířově měl trvat do večera, studenti však odešli už odpoledne

Na náměstí Republiky se konal Majáles. Pořádající škola naplánovala pro studenty zábavu až do večera. Už v odpoledních hodinách bylo ale náměstí téměř prázdné. Radnice na akci studentům poskytla 150 tisíc korun.

Postup do 1. ligy se AZ Havířov nepodařil, na poslední zápas přišlo přes 4 500 diváků

Rozhodující zápas mezi AZ Havířov a Chomutovem byl nesmírný boj. Přesto, že hráči do posledního domácího utkání dali všechno, stejně jako fanoušci, postup do první ligy si zajistil Chomutov.

Majáles v Havířově úplně nevyšel, i přes bohatý program studenti brzy odešli

V Havířově se konal na náměstí Republiky Majáles. Přesto, že si studenti naplánovali zábavu až do večera, už v odpoledních hodinách bylo náměstí téměř prázdné. Radnice na akci studentům poskytla 150 tisíc korun.

Na Těrlické přehradě se jel 4. ročník Blackcomb wakecupu
Vydáno 6. srpna 2023 17:45, Těrlicko, Libor Běčák
Areál vodního lyžování na Těrlické přehradě po roce opět patřil prestižním závodům s mezinárodní účastí a současně celou českou špičkou.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Během víkendu tady proběhne 4. ročník mezinárodního závodu Blackcomb.cz a poté následuje v neděli mistrovství republiky ve wakeboardingu a wakeskatingu.”

Svá želízka v ohni měl také havířovský klub vodního lyžování.

Jakub Vilém Dian, závodník, Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Jsme tady na Blackcomb.cz community wakecup, jsou to mezinárodní závody a chtěl bych být na stupíncích. Dneska jsem upadl, ale to nevadí, protože postupujeme do finále všichni. V sobotu pojedu ještě další dvě finálové jízdy a v neděli se tady pojede mistrák. Byl jsem na závodech v Bratislavě, kde jsem skončil na čtvrtém místě.”
Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Blackcomb.cz wakecup 2023 je tříhvězdičkový závod započítávají se do mezinárodního bodování světového žebříčku. Je to prestižní závod, jelikož je tříhvězdičkový. Pro mini jezdce v té době pořádáme jednohvězdičkový závod, který se také započítává do žebříčku. Očekáváme mezinárodní účast, máme nahlášeny závodníky ze sedmi zemí a čekáme hojnou účast kolem 80 až 100 závodníků všech kategorií. Máme tady také připravený nádherný doprovodný program. Doufám, že přijedou ti nejlepší z nejlepších. Každopádně bude startovat náš loňský mistr republiky v kategorii open Kryštof Wlosok, který doufám obhájí prvenství i letos. Náš oddíl bude mít zastoupeno zhruba 15 závodníků ve všech kategoriích, a to jak dětí, mládeže a žen i mužů.”

Diváci mohli po tři dny sledovat kvalifikační a soutěžní jízdy závodníků v nejrůznějších kategoriích.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “V pátek bude kvalifikace závodu Blackcomb. Kategorie začínáme vlastně U11, dívky U11 chlapci a potom dle kategorií rozdělené do 15 a 18 let, otevřená kategorie muži, veteráni muži a samozřejmě ženy. A je tam i kategorii wakeskate, kde jsou kategorie jenom dívky a chlapci.”

Závodnímu víkendu počasí příliš nepřálo, samotným závodníkům však déšť nevadil.

Martin Kratochvíl, místopředseda spolku Vodní lyžování a Wakeboarding Havířov: “Závody se budou konat za každého počasí. Jediné, co nám může závody přerušit, jsou blesky a hromy, to musíme vypnout vlek a vyhnat všechny z vody, aby se nikomu nic nestalo. Čili z bezpečnostních důvodů za bouřky vlek jet nemůže, jinak déšť nevadí.”

Vodní lyžování patří mezi nejoblíbenější atrakce na Těrlické přehradě. Podporu má i u obce, která chce přehradu využívat mnohem více.

David Biegun (Naše Těrlicko), starosta Těrlicka: “Chtěl bych poděkovat organizátorům této víkendové akce, protože je to velké vyžití pro obec Těrlicko a je to i velká reklama pro obec Těrlicko, protože máme krásnou přehradu, akorát nevyužívanou. Ten potenciál tady je velmi velký, ale musíme se s ním naučit pracovat. My do budoucna na obci bychom tyto akce chtěli hodně podporovat, protože si myslím, že to je to, proč to v Těrlicku chceme. Chceme ty lidi tady přitáhnout, aby si vyzkoušeli vodní lyžování, protože není to úplně všude a chceme taky, aby si ať už pasivně nebo aktivně mohli u té vody odpočinout. Máme v plánu udělat plno moderních věcí, jako jsou třeba vodní mola, která bychom měli v příštím roce už instalovat. Chtěli bychom také udělal přívoz, který by měl spojit jednotlivé části Těrlicka, protože přehrada to přece jenom rozdělila. Ale na prvním místě jsou vždycky akce pro širokou veřejnost, které nám budou to jméno Těrlicka zlepšovat.”
Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/terlicko/11000038519/na-terlicke-prehrade-se-jel-4-rocnik-blackcomb-wakecupu