Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dětští pediatři si předávali zkušenosti na setkání v Nemocnici ve Frýdku-Místku

16. února 2024 17:21 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Dětské oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku uspořádalo úspěšný seminář pro praktické lékaře pro děti a dorost. Zúčastnilo se ho více než 40 pediatrů a dětských sester z Frýdku-Místku i z přilehlého okolí.

Děti se o jarních prázdninách ve Frýdku-Místku v SVČ Klíč nenudí

Středisko volného času Klíč ve Frýdku-Místku tradičně připravilo program i na jarní prázdniny. Děti si tak mohly vybrat z pestré nabídky technických, výtvarných i pohybových každodenních aktivit. Největší zájem byl tradičně o příměstský tábor. Letošní má název Kokosy na sněhu a věnuje se hlavně pohybu.

O kurz pro ženy nad 50 let v Lumpíkově ve Frýdku-Místku je velký zájem

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku už rozjelo nový kurz pro ženy nad 50 let. Ten jim má pomoci udržet se na trhu práce a zlepšit psychickou i fyzickou kondici. O kurz byl obrovský zájem, je totiž kompletně plný.

Frýdek-Místek uctí režiséra Františka Vláčila pamětní deskou i filmovou projekcí

Frýdecko-místecký dům, ve kterém v dětství bydlel režisér František Vláčil, ponese na jeho počest pamětní desku. Radnice tak uctí stoleté výročí narození velikána českého filmu. Připomínkou Vláčilova umění bude také série projekcí jeho filmů v kině Nová scéna Vlast.

Ve Frýdeckém lese se buduje nová zastávka MHD, kvůli bezpečnosti cestujících

Frýdek-Místek buduje úplně novou autobusovou zastávku ve Frýdeckém lese na Panských Nových Dvorech. Její zřízení požadovali tamní občané, protože v místě je velký provoz a pohybují se tam děti při cestě do školy a zpět. Práce probíhají bez přerušení provozu frekventované cesty a potrvají tři měsíce.

Hlasování v projektu Zapoj F-M probíhá do 26. února

Do 26. února běží veřejná anketa ve 3. ročníku ZAPOJ F-M. Lidé v ní mohou vybírat místo, které projde úpravou. Na jeho proměnu pak dá město opět milion korun. Na výběr je ze čtyř lokalit.

Stavba Alzheimer centra ve Frýdku-Místku by mohla začít v roce 2025

Frýdek-Místek dlouhodobě usiluje o vznik Alzheimer centra. To vybuduje soukromý investor, který už pracuje na projektu. Město současně vedle postaví Domovinku, zařízení pro osoby se sníženou soběstačností. Aktuálně už se připravuje vybudování potřebné infrastruktury.

MHD ve Frýdku-Místku bude mít flotilu nových elektrobusů i elektronické tabule na zastávkách

Cestující frýdecko-místeckou hromadnou dopravou se mohou těšit na flotilu zbrusu nových autobusů. Dopravce společně s městem usiluje o modernizaci a do vozového parku přibydou další elektrobusy. Další novinkou budou také informační LED tabule na zastávkách.

Tříkrálová sbírka byla na Frýdecko-Místecku opět úspěšná, vybralo se přes 2,7 milionu korun

Lidé i letos hojně podpořili oblíbenou Tříkrálovou sbírku. Na Frýdecko-Místecku se vybralo přes 2,7 milionu korun. Charita letos využije peníze na čtyři záměry. Nákup nového vybavení, obnovu vozového parku a podporu dvou služeb.

Primátor i záchranáři ocenili policisty za záchranu tonoucího ve Frýdku-Místku

Svědek a dva policisté byli jako první u tonoucího muže v řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Jeden z policistů se dokonce vrhl do vody, aby se dostal na ostrůvek na druhou stranu. Společně pak prováděli resuscitaci. Profesionální zásah a spolupráci nyní ocenil primátor města a také členové záchranné služby.

Chátrající kulturní památka na náměstí ve Frýdku-Místku má projít opravou

Zdevastovanou kulturní památku na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku čeká rekonstrukce. Chystanou opravu rohové budovy na začátku Hluboké ulice potvrdil aktuální vlastník objektu. Dům chátrá již od 80. let, s pracemi se má začít v roce 2025.

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře a správně pečovat o zuby

Nemocnice ve Frýdku-Místku učí děti nebát se zubaře. Preventivní program pro rodiče s dětmi se nově rozšířil o základní a mateřské školy. Děti navštíví ordinaci, kde si doslova vyzkouší práci zubních lékařů a zároveň se dozví, jak správně pečovat o zuby. Nový vzdělávací program podpořil magistrát.

Masopustní jarmark s tradiční zabijačkou ovládl náměstí Svobody ve Frýdku-Místku

Masopustní průvod plný všemožných masek. Hudba, kejklíři, komedianti a plno stánků s dobrým jídlem i pitím. Ale hlavně ukázka porcování prasátka na výrobu jitrnic, jelit a dalšího masa. Takový byl další ročník Masopustního jarmarku ve Frýdku-Místku

Lidé ve Frýdku-Místku budou v participaci vybírat další místo k proměně za milion

Oblíbený participativní rozpočet Zapoj F-M postoupil do další fáze. Z návrhů občanů byly pro letošní ročník vybrány čtyři lokality. O tom, která projde úpravou za milion korun se rozhodne v hlasování. To bude možné online i psaným hlasovacím lístkem. Ale také přes QR kódy, které jsou přímo na konkrétních místech.

Zpravodaj F-M uspěl v celostátní soutěži Radniční listy 2023

Radniční listy roku 2023. To je soutěž, ve které pohledem odborné poroty uspěl i Zpravodaj F-M. skončil sice na 4. místě, ale ve své kategorii byl nejlepší v kraji. Porota ho hodnotila jako nadprůměrné periodikum s vysokou obsahovou kvalitou.

Ve Frýdku-Místku už začaly provizorní opravy výtluků na cestách

Technické služby ve Frýdku-Místku už začaly s prvními provizorními opravami výtluků na městských silnicích. Oprava probíhá pomocí studené obalované asfaltové směsi. Obalovny s teplým asfaltem se totiž rozjedou až na jaře. Až poté pak přijdou na řadu velké celoplošné opravy komunikací.

Hasiči na Frýdecko-Místecku mají za rok 2023 na kontě téměř 1 300 výjezdů

Téměř 1 300 výjezdů mají na kontě hasiči z okresu Frýdek-Místek za rok 2023. Nejčastěji zasahovali u technických událostí. Až pak to byly dopravní nehody a požáry. Centrální hasičská stanice ve Frýdku-Místku loni také dokončila rozsáhlý projekt zateplení, na který hasičům přispělo i město.

Frýdecká skládka přebírá plasty ručně. Město apeluje na správné třídění odpadů

7,5 tuny plastu denně. Tolik projde pod rukama odpadu ženám na třídící lince Frýdecké skládky. Plasty se totiž dotřiďují ručně. Proto je velmi důležité, aby lidé správně třídili odpad. V plastech se totiž často nachází věci, které by tam vůbec neměly být.

Masopustní jarmark ve Frýdku-Místku letos zve na bohatý program

Náměstí Svobody ve Frýdku-Místku ožije v sobotu 3. února Masopustním jarmarkem. Program pro malé i velké bude opět ve znamení několika masopustních průvodů s maskami. Řezník Krkovička ukáže a povypráví, jak se bourá prasátko. A nebudou chybět ani stánky s tradičními farmářskými a zabijačkovými produkty.

Muž se vloupal do firmy ve Frýdku-Místku. Policisty k němu dovedly stopy ve sněhu

26. ledna 2024 16:53 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Další případ vloupání, ve kterém policistům pomohly stopy ve sněhu. Podobně jako vystopovali zloděje vykradené skříňky ve vlaku, tak našli muže, který se vloupal do areálu firmy ve Frýdku-Místku. A opět se ukázalo, že je to známý recidivista. Teď mu hrozí až tři roky vězení.

Centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku pomůže ženám nad 50 let s udržením zaměstnání

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku bude pomáhat ženám nad 50 let s udržením se na trhu práce. Kromě řady vzdělávacích kurzů z oblasti IT, komunikace i pracovněprávních aktivit, se zaměří na fyzickou a psychickou pohodu žen. Aby se cítily dobře a nemusely odcházet do předčasné penze.

Projekt tělocvičny u základní školy v Chlebovicích už hledá zhotovitele

Realizace projektu tělocvičny u chlebovické základní školy se opět posunula kupředu. Město už zadalo veřejnou zakázku na výběr zhotovitele stavby. Předpokládá se, že tentokrát by už nemělo dojít ke komplikacím a stavba by se mohla rozjet ještě letos před letními prázdninami.

Kultura F-M nabízí předplatné na cykly koncertů a divadelních představení

Kultura F-M láká na velkou řadu jarních koncertů i divadelních představení. Zájemcům také opět nabízí výhodné jarní předplatné. To obsahuje tři představení nebo koncerty a zájemci si mohou vybrat z několika cyklů.

Auto srazilo ženu na přechodu ve Frýdku-Místku. V ohrožení života skončila v nemocnici

24. ledna 2024 15:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Devětadvacetiletá žena přecházela přechod přes frekventovanou ulici ve Frýdku-Místku a srazilo ji auto. Záchranáři ji s vážnými zraněnými a v ohrožení života přepravili do nemocnice.

Zloděj prosil policisty o druhou šanci. Ke kradeným věcem vedly stopy ve sněhu

23. ledna 2024 13:43 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Policisté ve Frýdku-Místku zadrželi zloděje krátce po vloupání. Ke kradeným věcem je dovedly stopy ve sněhu. Později se navíc ukázalo, že 26letý muž je známý recidivista. Prokázali mu další krádeže, měl zákaz pobytu v okrese Frýdek-Místek, kromě toho byl zrovna v pátrání a navíc se vydával za někoho jiného. Policisty navíc prosil o druhou šanci, aby ho nechali na svobodě.