Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Razovský pohár je nový sedmidílný přespolní běh u Slezské Harty, právě proběhlo jeho 2. kolo

Bruntál |

Ani téměř zimní počasí dubnového víkendu neodradilo sportovní nadšence od účasti na Razovském poháru. Místní Sokol Razová připravil atraktivní sedmidílný přespolní běh v terénech v okolí přehrady Slezská Harta. Na druhý pohárový závod a i ve sněhové vánici sjeli běžci nejen z okresu Bruntál.

Na závod se v drsném počasí sjelo na 5 desítek závodníků.

Pavel Vavříček, hlavní pořadatel, předseda spolku Sokol Razová: „Je to série sedmi závodů a vyhlašuje se i celkové vítězství v celém poháru. Důležité je, aby se účastnili minimálně čtyř z této série, aby mohli být klasifikováni. Jsou kategorie věkové, tento běh je oficiálním závodem Českého atletického svazu, takže se závodí podle platných regulí.“
Kateřina Střelcová, rozhodčí a vedoucí jezdeckého oddílu: „Pro děti i pro dospělé jsou připraveny tři délky trati, pro nejmenší je to trať o délce 200 m, potom trať 800 m a nejdelší trať, která se běží, je 1600 m.“

Obec přišla s originálním nápadem, jak motivovat další závodníky k účasti v poháru.

Pavel Vavříček, hlavní pořadatel, předseda spolku Sokol Razová: „Každý soutěžící, který absolvuje tento závod, dostává kousek unikátního puzzle, který je složen se sedmi dílků, protože Sokol Razová má dneska 6 oddílů, jsme pod záštitou starosty obce, to znamená sedmý znak je pod záštitou obecní etapy, takže dneska soutěžíme o tento magnetek, který symbolizuje dolní jezdecký oddíl, který tuto trasu vymyslel.“

Dalším bonusem je perfektní organizace a rychlost závodu. Během hodiny odstartovaly a odběhly všechny věkové kategorie.

Ivan Fehervári (nez.), starosta Razové: „I když nám počasí nepřeje, jsem rád, že se zúčastnilo tolik soutěžících a děkuji všem pořadatelům, kteří tady k tomu našemu razovskému závodu přispěli.“

Radek Navrátil, vítěz kategorie: „Je mi 11 let a jsem z Bruntálu. Běhám závodně, závodím za TJ Olympia Bruntál.“
Adam Žák, vítěz kategorie: „8, bude mi 9 a jsem z Bruntálu. Závodím za Olympii Bruntál.“
Lola Sousa: vítězka kateorie: „Jsem z Nové Pláně a soutěžím tady za Bruntál. Běhám závodně.“
Jakub Potácel, vítěz kategorie: „Byla úplně super až na ten kopeček. Klasicky jsem udržoval jedno tempo a pak ke konci zafinišoval.“
David Frnka, druhé místo: „Trať byla docela mokrá, ale běželo se mi dobře, hlavně ten kopeček, tam se mi strašně dobře sbíhalo. Z toho kopečka jsem to pustil a jsem druhý.“
Helena Krečmerová, vítězka kategorie: „Dobrý, bylo to v pohodě, akorát tam to klouzalo. Šetřila jsem si síly tady do konce.“
Viktor Diviš, vítěz kategorie: „Trať byla dobrá, nebylo moc horko, ani vítr moc nefoukal, takže se dalo běžet proti věteu, nebyl žádný velký kopec, za mě super trať, nemůžu si ztěžovat.“
Eliška Helekalová, vítězka kategorie: „Trať byla dobře připravená a dobře se mi běželo.“

Třetí kolo Razovského poháru je plánováno na pátek 31. května.

Nahlásit chybu


K tématu

Dalším novým zážitkem na Slezské Hartě je nové plovoucí molo, právě bylo otevřeno

24. srpna 2023 16:47 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Slezská Harta dále ožívá. Poblíž nově otevřené cyklostezky mezi obcemi Razová a Leskovec nad Moravicí vyrostlo unikátní plovoucí molo. Vedle Větřkovické přehrady a Karvinského moře je jedním ze tří nových mol, která vznikla díky investici MS kraje.

Světový den atletiky oslavily i děti v karvinském Benjamínku

6. května 2023 13:48 | Karviná | Monika Danková

Malí atleti z Benjamínku se společně s rodiči připojili k oslavě Světového dne atletiky a jak jinak než pohybem, podívejte se na poslední reportáž.

Obchodně podnikatelská fakulta vás zve na akci Vyběhněte s děkanem, koná se už tuto středu

6. května 2023 15:01 | Karviná | Monika Danková

OPF vás opět po roce zve na na již tradiční a oblíbenou akci nazvanou Vyběhněte s děkanem.


Na D48 u Libhoště shořelo auto, požár se obešel bez zranění

Dnes 19:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na 27. kilometru dálnice D48 u Libhoště v neděli 5. května odpoledne hořel osobní automobil. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů, incident se obešel bez zranění. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škodu na 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V opavských MŠ proběhly zápisy. Rodiče si mohli vybírat z 27 školem zřizovaných městem

Včera 17:58 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Mateřské školy v Opavě patřily zápisům nejmenších dětí. Ty ve městě každoročně probíhají od 2. do 3. května. Rodiče si mohli vybírat z celkem 27 školek, které zřizuje město.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

Dnes 16:06, vydáno včera 10:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Ostravská ZOO má v plánu tučňáky. Návštěvníci je budou moci sledovat z podvodního tunelu

ZOO Ostrava rozhodně nespí na vavřínech a i přes návštěvnické rekordy plánuje další atraktivní chov. Tentokrát půjde o oblíbené tučňáky a od ostatních zahrad v okolí se bude lišit tím, že zvířata budou návštěvníci moci sledovat i pod vodou.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

Dnes 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Policie potřebuje posily, umožnila fyzické testy na zkoušku

Novojičínská policie umožnila zájemcům absolvovat fyzické prověrky na zkoušku. Otestovat svou zdatnosti se tu rozhodlo více než pětadvacet lidí, muži i ženy.

Muže za volantem u Otic postihlo srdeční selhání, oživovali ho svědci

Včera 20:58 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zdravotníci včetně ostatních složek IZS vyrazili v sobotu 4. května odpoledne k nehodě osobního auta u Otic na Opavsku. Pětačtyřicetiletého muže za volantem tam postihlo náhlé selhání srdce, resuscitovali ho svědci události, následně zdravotníci.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

V Kozlovicích záchranáři ošetřovali vážně zraněného motorkáře, srazil se s autem

Včera 18:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Záchranná služba musela v pátek 3. května odpoledne zasahovat u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku, kde se v Kozlovicích motocykl srazil s autem. Na místo vyjela lékařská posádka z Frenštátu pod Radhoštěm a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Výtvarná soutěž k 800 letům Opavy oslovila stovky lidí. Úroveň prací je velmi vysoká

Včera 16:17 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Více než tisíc výtvarných a 3D děl došlo na Základní školu Šrámkova, která uspořádala výtvarnou soutěž pro k 800. výročí založení města. Zapojily se do ní nejen děti, ale také dospělí.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Akce Ukliďme Česko se v Bruntále setkala se zájmem účastníků i přes chladné a deštivé počasí

2. května 2024 15:31 | Bruntál | Karel Soukop

I přes nepříznivé dubnové počasí proběhla v Bruntále každoroční akce Ukliďme Česko. Účastnili se jí jednotlivci, malé kolektivy i skupiny ze škol a jiných organizací. Na stanovištích po celém městě dostali vybavení a vybrali si lokalitu, kterou půjdou uklízet.

V Bruntále otevřeli nové prostory pro pečovatelskou službu v adaptované vile

21. dubna 2024 18:04 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Bruntál adaptoval nové prostory pro pečovatelskou službu ve vilovém objektu v Domově pro seniory. Bývalá lékařská vila na zahradě domu po odchodu odborného lékaře zůstala bez využití. Plánované propojení s domovem pro seniory by bylo velmi nákladné. Našlo se však nové řešení.

Unikátní výstava „Ve znamení černého kříže“ na bruntálském zámku

21. dubna 2024 17:53 | Bruntál | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavou a originální výstavu připravilo Muzeum v Bruntále ve výstavní síni bruntálského zámku. Pod názvem „Ve znamení černého kříže“ se zabývá se působením Řádu německých rytířů v Jeseníkách. Řád, vznikl již ve 12. století za křižáckých výprav do Palestiny nejprve jako řád špitální. Rytířským se stal až na konci 12. století za papeže Inocence III.

Největší investicí v Bruntále za posledních několik desetiletí je příprava lokality pro výstavbu domů a bytů

14. dubna 2024 19:24 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Město Bruntál čekají roky největších investic v jeho novodobé historii. Byla zahájena příprava strategické rozvojové lokality s pracovním názvem Lokalita Za mlékárnou. Jde o desetihektarovou plochu, na které vyrostou desítky nových domů, jak bytových, tak pro individuální bydlení.

Poslední halový turnaj ve futsale před začátkem fotbalové sezóny v Bruntále

7. dubna 2024 11:32 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Každému začátku předchází i nějaký konec. Jarní začátek fotbalové sezóny znamenal i v Bruntále konec zimních halových zápasů. Poslední turnaj ve futsale, který byl i přípravou na letní velkou kopanou, se odehrál v místní sportovní hale.

Razovský pohár je nový sedmidílný přespolní běh u Slezské Harty, právě proběhlo jeho 2. kolo
Vydáno 23. dubna 2024 15:32, Bruntál, Karel Soukop
Ani téměř zimní počasí dubnového víkendu neodradilo sportovní nadšence od účasti na Razovském poháru. Místní Sokol Razová připravil atraktivní sedmidílný přespolní běh v terénech v okolí přehrady Slezská Harta. Na druhý pohárový závod a i ve sněhové vánici sjeli běžci nejen z okresu Bruntál.

Na závod se v drsném počasí sjelo na 5 desítek závodníků.

Pavel Vavříček, hlavní pořadatel, předseda spolku Sokol Razová: „Je to série sedmi závodů a vyhlašuje se i celkové vítězství v celém poháru. Důležité je, aby se účastnili minimálně čtyř z této série, aby mohli být klasifikováni. Jsou kategorie věkové, tento běh je oficiálním závodem Českého atletického svazu, takže se závodí podle platných regulí.“
Kateřina Střelcová, rozhodčí a vedoucí jezdeckého oddílu: „Pro děti i pro dospělé jsou připraveny tři délky trati, pro nejmenší je to trať o délce 200 m, potom trať 800 m a nejdelší trať, která se běží, je 1600 m.“

Obec přišla s originálním nápadem, jak motivovat další závodníky k účasti v poháru.

Pavel Vavříček, hlavní pořadatel, předseda spolku Sokol Razová: „Každý soutěžící, který absolvuje tento závod, dostává kousek unikátního puzzle, který je složen se sedmi dílků, protože Sokol Razová má dneska 6 oddílů, jsme pod záštitou starosty obce, to znamená sedmý znak je pod záštitou obecní etapy, takže dneska soutěžíme o tento magnetek, který symbolizuje dolní jezdecký oddíl, který tuto trasu vymyslel.“

Dalším bonusem je perfektní organizace a rychlost závodu. Během hodiny odstartovaly a odběhly všechny věkové kategorie.

Ivan Fehervári (nez.), starosta Razové: „I když nám počasí nepřeje, jsem rád, že se zúčastnilo tolik soutěžících a děkuji všem pořadatelům, kteří tady k tomu našemu razovskému závodu přispěli.“

Radek Navrátil, vítěz kategorie: „Je mi 11 let a jsem z Bruntálu. Běhám závodně, závodím za TJ Olympia Bruntál.“
Adam Žák, vítěz kategorie: „8, bude mi 9 a jsem z Bruntálu. Závodím za Olympii Bruntál.“
Lola Sousa: vítězka kateorie: „Jsem z Nové Pláně a soutěžím tady za Bruntál. Běhám závodně.“
Jakub Potácel, vítěz kategorie: „Byla úplně super až na ten kopeček. Klasicky jsem udržoval jedno tempo a pak ke konci zafinišoval.“
David Frnka, druhé místo: „Trať byla docela mokrá, ale běželo se mi dobře, hlavně ten kopeček, tam se mi strašně dobře sbíhalo. Z toho kopečka jsem to pustil a jsem druhý.“
Helena Krečmerová, vítězka kategorie: „Dobrý, bylo to v pohodě, akorát tam to klouzalo. Šetřila jsem si síly tady do konce.“
Viktor Diviš, vítěz kategorie: „Trať byla dobrá, nebylo moc horko, ani vítr moc nefoukal, takže se dalo běžet proti věteu, nebyl žádný velký kopec, za mě super trať, nemůžu si ztěžovat.“
Eliška Helekalová, vítězka kategorie: „Trať byla dobře připravená a dobře se mi běželo.“

Třetí kolo Razovského poháru je plánováno na pátek 31. května.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000042719/razovsky-pohar-je-novy-sedmidilny-prespolni-beh-u-slezske-harty-prave-probehlo-jeho-2-kolo